Yndlingsopskrifter fra en sojaplettet notesbog
Har du en forkærlighed for slagkraftige smage, spicy varme og asiatiske retter på menukortet, bør du gøre dig et nyt køb. Pippa Middlehursts nye bog Dumplings og Nudler giver dig de mangeårige favoritopskrifter fra en ægte Asien-entusiast
..er udgivet i samarbejde med Turbine Forlaget
Vejledende udsalgspris: 299,95 DKK
Som det nye år begynder forekommer en reel lyst til at flygte prompte, ved tanken om mere rødkål, risalamande eller kransekage. Automatisk har kroppen lyst til at smage præcis alt andet end det. Pippi Middlehurst har, med oversættelse fra Turbine Forlaget, udgivet en ny genial bog, som er lige den januar-flugt vi er efter; Dumplings og Nudler.
Mange kender Pippa Middlehurst fra hendes super-populære instagram-profil pippyeats, hvor hun viser sine talenter i hjemmekøkkenet. Hun er uddannet kræftforsker, men måtte sidenhen sande, at grydernes boblen skulle være hendes levevej. For Pippa Middlehurst opstod fascinationen af det asiatiske køkken, da hun som barn besøgte nogle af de, på den tid sjældne, dim sum restauranter i Manchester med hendes morfar og brødre. Fascinationen skulle sidenhen vise sig at blive til en kærlighed, der førte Middlehurst til at researche ingredienserne i det lokale asiatiske supermarked og derefter tage på kokkeskole i Lanzhou i Kina.
Dumplings og Nudler er resultatet af Pippa Middlehursts mangeårige øvelser og forsøg med asiatiske smage fra Kina, Taiwan, Japan, Korea og Malaysia. Opskrifterne er hjemmeretter transskriberet fra Pippas egne fedtede og sojaplettede notesbøger – de er uden fine fornemmelser, proppede med smag og klar til at blive andres nye yndlingdsretter, der kan laves igen og igen. Bogen er et samsurium af sødt, spicy, fedtet og snasket udformet i saftige dumplings, kolde og varme nudelretter, nudelsalater, forskellige versioner af ramen, morgenmadsnudler, bao og meget meget mere.
Bogens første sider informerer om det nødvendige udstyr, hvordan du bruger bogen, og er du stadig undervejs i at lære den asiatiske ingrediens-lingo, indeholder bogen også en fin oversigt over de mest essentielle elementer du bør kende.
Tag et smugkig på tre opskrifter fra Dumplings og Nudler her: