Yndlingskagen: Spandaueren
Som de fleste mennesker elsker vi kager i alle afskygninger. Det er ikke vigtigt, om de er konditorkunstværker eller bagt i form, bare de er de bedste af deres slags. Derfor stiller vi hver måned skarpt på dén kage, vi synes, er bedst inden for sin kategori. Og som kan fås i håndkøb et sted i København.
Vi har i denne omgang spist os igennem Københavns udvalg af spandauere med creme. Et klassisk stykke wienerbrød, men som faktisk kræver sin bager at få perfekt. Vi bad om jeres hjælp på Instagram og blandt kandidaterne var La Glace, Andersen Bakery, Meyers Bageri, Vallø Bageriet og Eriks Bageri. Alle værdige kandidater, men den smukt udformede spandauer hos Andersen Bakery vandt vores hjerter med sin mangelagede sprøde butterdej, som stod i perfekt kontrast til den fyldige creme med masser af vaniljekorn.
Tre hurtige spørgsmål til konditoren hos Andersen Bakery, Nichlas:
Kan du beskrive kagen helt enkelt?
“Spandaueren er de danske bageres varemærke. Et sprødt stykke wienerbrød med lidt marcipan og masser af god vaniljecreme i midten.”
Hvad har du lagt særlig vægt på med spandaueren?
“Spandaueren er et klassisk stykke wienerbrød, som nemt kan blive lidt fed eller kvalmende. For os har det derfor været vigtigt at bevare en perfekt balance mellem det salte, søde og det fede samtidig med det sprøde og det bløde. Vi vil gerne skabe den perfekte smag og konsistens i både dej og creme.”
Hvad er dit bedste bagetip til den perfekte spandauer?
“Brug gode råvarer – det kan smages. For eksempel mandelmarcipan i stedet for abrikoskerner og hjemmelavet creme i stedet for pulvercreme. Smør i wienerdejen, en god hjemmelavet creme med vanilje og lidt marcipan rørt med smør og sukker. Så får man den helt rette kombination. Desuden er det vigtigt at holde ingredienserne kolde, når man laver butterdejen. Stil dejen på køl under hver rulning, så opnår man det bedste sprøde resultat.”
Andersen Bakery
Bernstorffsgade 5
1577 København V
andersen-danmark.dk
LÆS OGSÅ: Yndlingskagen: Citrontærten