Yndlingskagen: Kanelsneglen
Som de fleste mennesker elsker vi kager i alle afskygninger. Det er ikke vigtigt, om de er konditorkunstværker eller bagt i form, bare de er de bedste af deres slags. Derfor stiller vi hver måned skarpt på dén kage, vi synes, er bedst inden for sin kategori. Og som kan fås i håndkøb et sted i København.
I anledningen af “Kanelbullens dag” i Sverige vil vi hylde dens danske søster: Kanelsneglen.
Mens de svenske kanelbuller og -snurrer som regel laves med en kardemommegærdej, ses den hjemlige kanelsnegl både med butterdej og gærdej. Derfor har vi smagt lidt af det hele i jagten på byens bedste twistede kanelbakkelse – eneste krav var, at der skulle være kanelfyld og en twistet eller rullet dej.
Undervejs har vi bl.a. været forbi Rheinh van Hauens kompakte wienerkanelsnurre og Det Franske Conditoris traditionelle og yderst vellykkede kanelsnegl, men efter grundige overvejelser (og en seriøs kaneloverdosis) er valget landet på brunsvigersneglen fra Lauras Bakery. Tillykke!
Først og fremmest er vi vilde med, at der bliver leget med kanelsneglkonceptet – både i brunsvigersneglen og de andre i bageriets udvalg. Det er måske ikke en stor ændring, men der sker alligevel nok til at holde vore sanser vakte.
Dernæst giver koblingen af brunsvigerens karamelliserede univers med den klassiske kanelsnegls sprøde butterdej fantastisk god mening.
Endelig er det en herlig gave at finde en lomme af vanillecreme nederst i sneglen – som chokoladen i bunden af barndommens vaffelis. Så kan oktober bare komme an!
LÆS OGSÅ: Yndlingskagen: Hindbærsnitten