Yndlingskagen: Jordbærkagen
Som de fleste mennesker elsker vi kager i alle afskygninger. Det er ikke vigtigt, om de er konditorkunstværker eller bagt i form - bare de er de bedste af deres slags. Derfor stiller vi hver måned skarpt på den kage, vi synes, er bedst inden for sin kategori. Og som kan fås i håndkøb et sted i København.
Det er sæson for danske jordbær, så hvad er mere oplagt end at tage udgangspunkt i netop den råvare. Jordbærtærten fra Lagkagehuset byder blandt andet på en blød mazarinbund og en sød vaniljecreme, der rammer din søde tand, så fuglene synger. Vi har mødt konditorsvend Jørn Telling, der havde 25 års jubilæum hos Lagkagehuset sidste år.
Hvordan laver I jordbærkager hos Lagkagehuset?
”Metoden adskiller sig ikke fra alle mulige andre måder at lave jordbærkager på. Forskellen er vel bare, at vi skal lave flere af dem i forhold til, hvis man står derhjemme og bager den til sine venner og familie. Hos os starter vi med at lave mørdejen og mazarinmassen. Herefter overgår dejen til konditorne, der sørger for at lave dejen og massen til den helt rigtige bund, laver cremen og så videre. Til sidst kommer vi pynten på.”
Hvordan adskiller jeres jordbærkage sig fra andre jordbærkager?
”Vores opskrift er en klassisk opskrift på jordbærkage, der ikke adskiller sig synderligt fra alle mulige andre jordbærkager. Men vi gør meget ud af at bruge gode råvarer, der giver så meget smag som muligt. Samtidig arbejder vi på, at konsistensen i cremen er fast, men samtidig luftig. Og så er det vigtigt, at bunden får det helt rigtige bid og samtidig er god, stor og saftig – uden at være fedtet. Vi drysser den med mandelsplitter, og det er det ikke alle, som gør.”
Hvis man nu vil prøve kræfter med at bage en derhjemme, er der så noget, man skal være særlig opmærksom på? Hvad er det vigtigste?
“Det vigtigste er, at det bliver en god og saftig bund med mazarinmasse. Den må ikke blive fedtet. Og så skal man koge sin egen creme. Det bliver altid bedst. Pisk råcremen løs, og køl den så af. Vægten af creme skal fordele sig således: 2/3 skal være råcreme og 1/3 luftig flødeskum. Og selvfølgelig brug de bedste jordbær med masser af smag.”
Lagkagehuset
lagkagehuset.dk
LÆS OGSÅ: Yndlingskagen: Hindbærsnitten