Vidunderlige vegetarretter du kan varme dig på
De ellers så kødglade danskerne bliver mindre og mindre vegetarforskrækkede. Måske er det derfor, at Nadia Mathiasens tidligere udgivelser 'Kødfri mandag' og 'Flere kødfrie dage' blev kæmpesucceser. Nu er hun klar med efterfølgeren '100 kødfrie dage', som kan garantere, at ingen kan kalde det kedeligt at spise vegetarisk. Vi deler en håndfuld opskrifter her.
… er udgivet i samarbejde med Strandberg Publishing. Vejlende pris: 249,95 kr.
Nadia Mathiasen er uddannet journalist og kendt fra bloggen Foodfanatic, hvor hun siden 2007 har delt hverdagsopskrifter med danskerne. Hendes sidste to udgivelser har fokuseret på vegetarretter og den nye kogebog 100 kødfrie dage – Uge for uge – året rundt følger i samme retning. Bogen er ligesom sine forgængere delt op i sæsoner, opskrifterne er tilsmagt med en god portion krydderier fra klodens hjørner, og alle går mætte i seng efter et måltid pakfyldt med alskens kødfri umami. Gør selv forsøget derhjemme med disse fem af vores favoritter fra kogebogen.
Dampede dumplings med sojadip
Ægnudler med sprød tofu, peanuts, urter og spirer
Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost
Butter paneer
Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde
LÆS OGSÅ: Thomas Hermans solskinskøkken