Varme og velsmag på Studio
Restaurant Studio har siden sin åbning i 2013 været garant for moderne skandinavisk mad med et internationalt tvist inspireret af råvarer og teknikker fra hele verden. Køkkenchefen Alan Bates er den nye sherif bag gryderne. Han drømmer om at levere velsmag og en varm atmosfære for både gæsterne og personalet.
Alan Bates
… er 31 år og fra Cambridge i Sydengland, hvor han er vokset op på en gård med kyllinger, kvæg og korn. Han har rejst over store dele af kloden og blandt andet boet i Spanien og Singapore. Alan henter inspiration i det klassiske franske køkkens håndværk, men kombinerer smage, krydderier og retter frit efter, hvad der i hans optik er den ultimative smagsoplevelse.
Han har bl.a. arbejdet på:
El Cellar de Can Roca i Girona
Hands & Flowers i London
The Fat Duck i Bray
Henne Kirkeby Kro i Henne
Studio på Havnefronten befinder sig blandt den absolutte elite på den internationale restaurantscene. Men på trods af det, er der ikke mange stjernenykker i køkkenet. Restaurantens nye, engelske køkkenchef, Alan Bates, er ydmyg af natur, og det kommer fremadrettet til at dominere stemningen på den lille Michelin-restaurant, der har til huse på The Standard. Studio skal nemlig handle om alt andet end hans eget ego.
”Mit mål er en fyldt restaurant med glade gæster og et personale, der trives. Selvfølgelig vil en ekstra Michelin-stjerne være en fantastisk anerkendelse, men det er ikke det vigtigste,” forklarer 31-årige Alan Bates, der i maj 2019 takkede ja til tilbuddet om at blive køkkenchef for den et-stjernede Michelin-restaurant efter halvandet år som souschef for Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro.
Et spisehus med holdånd
Valget af Alan Bates falder helt i tråd med de visioner, som de nye ejere Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard har for Studio. Og så går hans evner i køkkenet fint i samspil med de to andre restauranter, man i dag kan finde i det ikoniske art deco-hus på havnefronten.
”Vi har hele tiden drømt om et hus, der summer af varme, aktivitet og holdånd. Selv om huset består af tre forskellige restauranter, er det vores klare mål, at The Standard skal være en velfungerende enhed, hvor vi kan skabe et positiv samspil, der emmer af, at folk hjælper hinanden på tværs af restauranterne. Og med sin personlighed og tilgang til det at drive en restaurant, mener jeg, at Alan er den helt rigtige profil for os,” fortæller Merete Holst, der er CEO på The Standard.
Lokale rødder og globalt udsyn
Med sit unikke udsyn over havnebassinet summer The Standard på travle aftener af en kosmopolitisk stemning, der let leder tankerne hen på storbyer som New York og London. Det er netop den stemning, Alans serveringer supplerer så fint. Ligesom sin lærermester Paul Cunningham er han barn af det klassiske franske køkken med dets store smage og fokus på håndværket og sæsonens råvarer. Samtidig henter han inspiration til smage fra hele verden. Ikke mindst fra Asien, hvor han har boet og rejst en del. Lige nu finder man for eksempel elementer som yuzu, dashi og kaffirlime på menuen.
Personale med overskud
For at skabe en spiseoplevelse med nærvær og varme har det også været vigtigt for Alan Bates at skabe nogle rammer, som både køkkenet og tjenerstaben trives i. Det har blandt andet betydet, at Studio i dag kun har fire ugentlige åbningsdage i stedet for fem. På den måde kunne han nemlig sikre sig, at personalet ikke knoklede sig selv helt ned, hvilket i sidste ende gerne skulle påvirke betjeningen og hele atmosfæren på restauranten.