Toppen af kransekagen
Når Årets Kage kåres af konditorbranchen, bestiger vinderen et kransekageformet podium under en regn af glitterconfetti. I år var det den 27-årige konditor Mette Sophie Olsen fra Andersen Bakery, som fik fornøjelsen. Copenhagen Food fangede hende til fem hurtige spørgsmål i den hektiske tid efter sejren.
Hvordan vil du beskrive din kage “Purple”?
“Den består af en bund lavet på karamelliserede pecannødder blandet med en chokolade/pecancrumble, der er sat sammen med chokolade og kakaosmør. Derudover er der en gelé lavet på solbærsaft og citronverbena, som så er omgivet af en fed mascarponemousse med vanilje. Den er sprayet med en indfarvet chokoladespray. Pynten er lavet af to ringe i hvid indfarvet chokolade.”
Hvorfor lige pecannødder og solbær?
“Jeg er meget til det klassiske generelt, og det gælder også smagskombinationer. Solbær og en fed vaniljecreme er jo ret klassisk. Men så er den lige tvistet med karamelliserede pecannødder. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, det lige skulle være pecannødder. Men det er en af de bedste søde snacks, der findes! Altså karamelliserede pecannødder. Årets Kage-konkurrencen gælder jo også om at eksperimentere, indtil man finder lige det, man synes, fungerer i sin kage. Det er det, der er fedt ved at være med i konkurrencer. Man eksperimenterer og prøver sig frem. Ikke bare 1. gang, men maaaaange gange. Man lærer sindssygt meget af det!”
Du har nu vundet to 1. pladser og to 2. pladser i Årets Kage – hvad er det, som netop du kan?
“Det er megafedt at vinde igen! Jeg er et ret stort konkurrencemenneske, og i min læretid gik jeg virkelig op i det sammen med alle mine kollegaer. Jeg lærte vildt meget, og det er fedt nu at kunne give inspirationen videre til vores elever i Andersen Bakery, hvor vores ene bagerelev også fik en flot 8. plads. Det er lidt noget, man gør i fællesskab som virksomhed, selvom man stiller op individuelt. Vi hygger og har det sjovt, samtidig med vi står med hvert vores. Hvis jeg stod helt alene, ville det slet ikke være sjovt på samme måde.”
Hvad skal en god kage kunne?
“Den skal være godt afstemt i forhold til surt og sødt. En sød kage uden noget syre er bare kedelig. Derudover skal der gerne være en form for sprødt element. Det giver lidt at tygge i udover de bløde sammenhængende konsistenser, som er altafgørende for, om kagen er en god oplevelse. Geléer og mousser, der er sat for meget [stabiliseret meget med husblas el. lign., red.] er no-go.”
Hvordan er det gået, siden du vandt?
“Vi har haft utroligt travlt i Andersen Bakery. Alle har været så vilde efter at smage vores kage, at den faktisk har været udsolgt stort set hver dag. Derudover er det jo fedt at kigge på den store flotte pokal hver dag!”
Vil du prøve kræfter med Årets Kage i dit eget køkken, kan du finde opskriften her: Opskrift på Årets Kage 2019.
Se Årets Kages top 10 i slideshowet nedenfor.
-
Andersen Bakery
1: Mette Sophie Olsen, Andersen Bakery. -
Kurhotel Skodsborg
2: Rune Ulv Bonnichsen, Kurhotel Skodsborg. -
Hotel D'angleterre
3: Anne Sigvardsen, Hotel D'angleterre. -
Restaurant Lillering Skov
4: Anne Østergaard Olsen, Restaurant Lillering Skov. -
La Glace
5: Josephine Larsen, La Glace. -
Oialla
6: Tor Stubbe, Oialla. -
Comwell Kolding
7: Kristian Bruun Wendel, Comwell Kolding. -
Andersen Bakery
8: Sanjiv Giri, Andersen Bakery. -
La Glace
9: Gunnlaugur Arnar Ingason, La Glace. -
La Glace
10: Thomas Bastholm, La Glace.