Tivoli lancerer ny mad- og vinfestival
Fra lørdag den 29. august til søndag den 20. september omdannes Tivoli til en oase spækfyldt med mad- og vinoplevelser, events og konkurrencer. Kom til madmarked, krebsegilde, chokoladefestival, kåring af Danmarks bedste sommelier og meget mere.
Program for Tivoli Mad & Vin Festival 2020
29.-30. august:
Smørrebrødsfestival i Tivoli, H. C. Andersen Slottet
Landbrugsdag med landbrugsmaskiner i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Plænen
1. september:
DM i sommelier på Axelborg
3. september:
Gemyse langbordsmiddag med Aarstiderne og danske vinproducenter på Gemyse
4.-5. september:
Weber Grill Academy laver mini-pizzaer med repræsentant fra grill-landsholdet i Jubilæumshaven
5.-6. september:
Chokoladefestival i Tivoli
6. september:
Lene Tvedegaard fra Toftegaard Gartneri holder oplæg om chili, og tomater og krydderurter Jubilæumshaven
Krebsegilde, Plænen
9.-11. september:
Italienske dage på Mazzoli’s og i Jubilæumshaven
12.-13. september:
Ginsmagning med Henrik Hammer, Nimb Rotunden
Børnerestaurant med tre-retters menu i Garden Deli, Jubilæumshaven
Oplæg og workshop med ByBi i Jubilæumshaven
16. september
Dom Perignon-smagning i Nimb Bar
18.-20. september:
Madmarked på Plænen
Whiskysmagning med The Macallan & Highland Park i Nimb Bar
Franske dage i Nimb Brasserie og Nimb Bar
Se hele programmet og læs mere på tivoli.dk.
Fra 29. august til 20. september hylder Tivoli mad og vin og byder på mange forskellige gastro-oplevelser. Tivoli Mad & Vin Festival er noget for alle, lige fra den nysgerrige foodie til den travle børnefamilie, der savner inspiration til aftensmaden. I samarbejde med Landbrug & Fødevarer er der lagt op til tre uger med noget for enhver smag.
Fokus på danske fødevarer og København som gastro-by
”Når Landbrug & Fødevarer og Tivoli samarbejder om en madfestival, fyldt med gastronomi, vidensdeling og information om vores fødevareproduktion er det derfor ikke bare godt for ganen og sanserne, men et oplagt match der giver forbrugerne, kokkene og landmændene mod på flere madoplevelser. Vores fødevarer og den muld, de kommer fra, er der god grund til at være stolt af. Samme stolthed gør sig gældende for danskernes have i København. Tivoli udmærker sig ved at være ét af landets ældste og samtidigt mest moderne og fremsynede oplevelsestilbud – samtidigt har vi i Danmark en af de mest innovative og bæredygtige fødevareproduktioner i verden,” fortæller Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder for Handel, Marked & Ernæring.
Tivolis General Manager for Food and Beverage, Jakob Volquards Harreby, siger:
”Med Tivoli Mad & Vin Festival ønsker vi at give gæsterne madoplevelser, inspiration og input. Der er lagt op til socialt samvær med maden og vinen i fokus. Vi garanterer, at der er noget for alle, både vinkenderen, foodie’en og den sultne børnefamilie. Ud over at give gæsterne engagerende madoplevelser, har det været vigtigt for os at bakke op om København som verdensberømt gastro-by, vi skal værne om det, vi er gode til, også i svære tider.”
Smørrebrød, vin-entusiasme og danske grøntsager
I åbningsweekenden den 29. og 30. august hylder Tivoli det danske smørrebrød til smørrebrødsevent på H. C. Andersen Slottet. Samme weekend skrues der op for den landlige stemning i Haven, og alle med hang til store maskiner kan glæde sig til, at landbrugsmaskiner indtager Plænen, så københavnerbørnene kan komme tæt på en traktor. Eller en nuttet kylling, hvis man mere er til det bløde og søde.
Den 1. september er det muligt at være publikum til finalen i DM i sommelier, som bliver afholdt af Nimb og Dansk Sommelier Forening på Axelborg tæt på Tivoli i København. Under festivalen vil der generelt være et fokus på vin, især den danske af slagsen, og der vil blive arrangeret smagning med nogle af landets dygtigste sommeliers og vin-workshops.
Med Gemyse i spidsen er der ”fra jord til bord” og bæredygtighed på menuen. Tivolis grønne restaurant har i samarbejde med Aarstiderne og danske vinproducenter skabt en langbordsmiddag i Gemyse-haven, som inspirerer til at spise mere grønt fra den danske jord og viser, hvad danske vine kan. Gemyses gastronomiske chef, Mette Dahlgaard står bag middagen, der er baseret på danske grøntsager i samarbejde med Aarstiderne og danske vinproducenter. Det foregår den 3. september.
Chokoladefestival, krebsegilde og vinsmagning
Lørdag den 5. september og søndag den 6. september er der chokoladefestival i Tivoli. I den anledning inviterer konditoriet Cakenhagen på det helt store chokoladeinspirerede kagebord med petits fours, fyldte chokolader og diverse kager. Lørdag er der også Afternoon Chocolate i Nimb Bar, hvor chokolade-guru Mikkel Friis-Holm har givet Cakenhagens legendariske afternoon tea et chokolade-twist.
Søndag den 6. september tryller Mike Adelsten på Cakenhagen. Mike har været på Det Danske Konditorlandshold og er dessertkok på michelin-restauranten Alchemist. Han har i samarbejde med Cakenhagens konditor skabt en 9-retters dessertmenu, der både indeholder det salte og søde. Mike anretter og præsenterer middagen på Cakenhagen.
Samtidig med chokoladefestivalen er der snaps, krebs og fællesspisning på menuen hos Fru Nimb, som inspireret af vores svenske naboer dækker langborde op med rødternede duge til stort krebsegilde søndag den 6. september. I alt 200 gæster kan mæske sig i mjød, krebs, snaps og salat. Der er verdensklasse gin, når den prisvindende ginmager Henrik Hammer byder på ginsmagning i Rotunden den 12. september. Her kan gæster også smage på Tivolis egen Nimb-gin.
Festivalen byder også på en tur til Italien under “Italienske dage”, hvor Mazzoli’s får besøg af gæstekokke, som byder på italiensk middag med udgangspunkt i egnsretter fra blandt andet Piemonte og Sicilien. Der er også vinsmagning med de bedste italienske vine og workshop med italienske vinmagere. Senere går turen videre til Frankrig under “Franske dage”, hvor der blandt andet på Nimb Brasserie er fokus på franske egnsretter med fransk gæstekok. Der er franske handelsdage i Nimb Bar med små stande, hvor producenterne er til stede, og der er smagsprøver. Som en del af franske dage er der er der Dom Perignon-smagning i Nimb Bar, en eksklusiv og unik smagning med luksus-snacks som kaviar, hummer og østers.
Derudover byder Tivolis mad- og vinfestival på hyggelige boder med madtemaer som fx Tagtomat med krydderurter og delikatesser, Organic Boho med fremtidsvenlig mad, NiceCream med vegansk is, Bubble Tea bod og vinbar med HJ Hansen Vin. Den 18. september danner Tivoli rammen om et madmarked med fokus på friske råvarer og danske initiativer.
Programmet er med andre ord spækfyldt med gode smags- og sanseoplevelser. Det udvides løbende, og der kan ske ændringer i datoer. Tilmelding til enkeltstående events skal ske via tivoli.dk og nimb.dk, hvor der også vil være opdateret programinfo.
LÆS OGSÅ: Ny madpolitisk festival vil gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse