Tilmeldingen til S. Pellegrino Young Chef-konkurrencen er åbnet
Hvem bliver den næste gastronomiske generation, der skal skabe positive forandringer gennem mad? 7. februar 2022 åbnede muligheden igen for, at unge kokketalenter fra hele verden kan ansøge om deltagelse i den globale S. Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023.
Er man uddannet kok, under 30 år og derudover fuld af ambitioner, byder S. Pellegrino Young Chef Academy Competition på en unik mulighed for, at få en fod indenfor på den internationale gastronomiske scene. Konkurrencen er et internationalt initiativ, som har til formål at fremme gastronomien og dens unge talenter mod en bæredygtighed fremtid for restaurationsbranchen.
Unge kokke kan fra til og med 30. april 2022 ansøge om deltagelse i konkurrencen, ved at indsende personlig og professionel information samt opskrift på den signaturret, der formår at kommunikere den enkeltes personlige vision, unikke færdigheder og kreativitet.
Som ved tidligere udgaver af konkurrencen vil ansøgninger i den første udvælgelsesfase blive evalueret af ALMA, International School of Italian Culinary Arts. ALMA vil udpege de kokke, som kan deltage i en af de 16 regionale finaler, der vil finde sted over hele kloden i løbet af anden halvdel af 2022. S.Pellegrino Young Chef Academy Award er konkurrencens hovedpræmie og vinderen bestemmes af The Seven Sages, som er et panel af syv internationalt anerkendte kokke.
Prisens vinder skal demonstrere uovertrufne tekniske færdigheder og kreativitet, og udvise en stærk personlig holdning til gastronomi, som vil overbevise juryen om vedkommendes evne til at blive en katalysator for positiv kulinarisk fremdrift i fremtiden. Foruden konkurrencens førstepræmie, uddeles der yderligere tre priser i løbet af konkurrencen:
– S.Pellegrino Award for Social Responsibility: voteret af Sustainable Restaurant Association, som driver Food Made Good, det største foodservice bæredygtighedsprogram og globale samfund for at fremme bæredygtighed i hospitality, skal denne ret repræsentere princippet om, at mad er bedst, når det er resultatet af social ansvarlig praksis, der omfatter indkøb, sociale og miljømæssige krav. Oplæg til denne pris bedømmes efter 8 kriterier: ressourceanvendelse, klimapåvirkning, biodiversitet, madspild, ernæring, samarbejde, fortalere og innovation;
– Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy: stemt frem af mentorer, har vinderen af denne pris produceret en ret, der repræsenterer den kulinariske arv fra den indfødte region. Retten skal fremhæve traditionelle kulinariske praksisser og personlig moderne vision, der giver en forbindelse mellem fortid og fremtid;
– Fine Dining Lovers Food for Thought Award: stemt frem af online Fine Dining Lovers-fællesskabet, er denne pris tilegnet den unge kok som er bedst til, at repræsentere hans/hendes personlige overbevisninger i hans/hendes signaturret.
Netværk på tværs af landegrænser
2019/21-udgaven af S. Pellegrino Young Chef Academy Competition er netop afviklet i Milano og involverede 300 kokke og mentorer fra 50 forskellige lande, som i fællesskab arbejdede for at raffinere deres bud på signaturopskrifter. Jerome Ianmark Calayag der repræsenterede Storbritannien og Nordeuropa blev konkurrencens vinder og dermed et nyt referencepunkt for alle, der ønsker at påtage sig kokkefaget i fremtiden. Samlingen af mange nationaliteter og store ekspertise under konkurrencen er en helt særlig mulighed for, at danne et nyt professionelt netværk samtidig med at døre til nye fremtidige samarbejder åbnes, ny ekspertise præsenteres og en global karriere kan realiseres.
Læs mere om deltagelse i S.Pellegrino Young Chef Academy Competition her: www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com