Tag på glamping med Mikkel Karstad i den svenske skærgård
Sidste år præsenterede det skotske whisky-mærke Talisker konceptet Scandinavian Detours, der opfordrede skandinaverne til at gå på opdagelse i den storslåede natur, de er omgivet af. Nu er Scandinavian Detours tilbage. Og denne gang kan man komme på luksuscamping i vandrestøvler, sejle i kajak og spise gourmetmad under åben himmel.
Om Mikkel Karstad
Mikkel Karstad har arbejdet på de bedste restauranter i hele Europa, siden han var 16 år. Blandt andet Gordon Ramsays Egg Aubergine i London og Kommandanten i København. Mikkels madinteresse voksede takket være sin bedstemor. Og det var også hende, der åbnede Mikkels øjne for idéen om at arbejde med sæsonaktuelle og næringsrige ingredienser – noget, han stadig nyder. I dag arbejder Mikkel som fødevarekonsulent og forfatter. Mikkel har udgivet bøgerne Cook – Naturlige smag fra et nordisk køkken og Gone fishing. I løbet af foråret 2018 er han aktuel med en endnu en bog.
Om Fejan Outdoors
Fejan Outdoor er et kajak- og udendørscenter, der ligger på en ø godt en times fra Stockholm. Øen er også hjemsted for Fejan Canvas Hotel. Det er et perfekt kajaksted for både nybegyndere og øvede – du finder ikke bedre forhold i Sverige! Man kan leje en havkajak alene, melde sig til et kursus eller tage en guidet tur og padle sikkert rundt blandt i naturskønne maritime opgivelser.
For de fleste af os lugter ordet camping af pulverkaffe og konservesmad varmet over primusblus. Og det kan i princippet være helt fint. Men denne sommer lancerer whisky-mærket Talisker sammen med den danske stjernekok Mikkel Karstad et helt nyt begreb – nemlig en glampingoplevelse.
Glampingoplevelsen er en del af Scandinavian Detours, der er en outdoor-guide, som Talisker allerede sidste år udviklede sammen med nogle af Skandinaviens førende eventyrere. Målet med Scandinavian Detours er at få områdets indbyggere til at opdage Skandinaviens fantastiske og øde natur.
Ordet glamping skal forstås som glamourøs camping. Et koncept, hvor rå og bjergtagende natur møder moderne luksus. Destinationen er Fejan Outdoors, der ligger cirka en time fra Stockholm, og man kan komme afsted i weekenderne 15.-16. juni og 3.-4. august.
Årsagen til, at Talisker har udviklet konceptet, udspringer af et dybfølt ønske om at få skandinaverne til at opdage den storslåede natur, som omgiver dem. Talisker-whisky bliver distilleret, lagt på fade og modnet på den vindbidte skotske ø Isle of Skye, der ligger som et sidste værn mod det brusende Atlanterhav. Så den storslåede og rå natur er en helt grundlæggende del af whiskyens historie, arv og karakter.
Overnatning og middag under åben himmel
En glampingoplevelse inkluderer en overnatning i kanvastelt for to personer hos Fejan Outdoors samt en middag under åben himmel, der er sammensat af den danske kok Mikkel Karstad, som har 16 års erfaring på et bredt udvalg af toprestauranter i Europa. Mikkel er flankeret af bartenderen Mate Castlos, der sidste år vandt sølv i den verdensomspændende World Class-konkurrence, og med i prisen hører også en morgenmad samt transporten til en nærliggende ø, hvor den står på vandretur i en bid af Nordens flotteste natur.
Mikkel Karstads madfilosofi tager udgangspunkt i sæsonbetonede og næringsrige råvarer. Og fordi hele grundkarakteren i Taliskers smagspallette har afsæt i den rå og barske natur ved havet, passer Talisker perfekt til Mikkels måde at gribe en ret an på.
“Det føles fantastisk at være med til at skabe denne unikke oplevelse og forhåbentlig få flere til at deltage og nyde Skandinaviens fantastiske natur. Hele konceptet og ideen bag Scandinavian Detours er meget nemt forenelig med min egen filosofi om at opdage og værdsætte vores egen nordiske natur. Vi har utrolig mange spændende urter, planter og råvarer i Norden, som er oplagte at bruge, når man laver mad. Hele Norden bare så rig på oplevelser. Jeg virkelig håber, vi kan få nogle flere mennesker til at udforske dem, “siger Mikkel Karstad.
Du kan læse mere om Scandinavian Detours på www.scandinaviandetours.com.
Har du en campingtur i bogen de næste måneder, eller holder du bare af lange sommeraftener på stranden i gode venners selskab, så har Mikkel Karstad fremtryllet en nem og fantastisk ret, som er perfekt at tilberede over bål: