Tag til ostefestival i Kødbyen
Weekenden står for døren, du har spist et godt måltid mad sammen med gode venner. Og så har du i øvrigt trukket en flaske vin op, der ligger et hak over hverdagskategorien. Det kræver alt sammen en god og fyldig ost. Men når der skal gøres lidt ekstra ud af ostebrættet herhjemme, ser vi danskere ofte mod udlandets berømte modne, knasende, dybe og komplekse varianter.
Det er ikke nødvendigvis en skam, men ifølge Johan Dal, der er formand for Slow Food København-Nordsjælland, kan vi sagtens finde spændende og innovative ostetyper lokalt. Derfor inviterer han og Slow Food i Danmark til ostefestivalen Slow Cheese Copenhagen lørdag 5. november, som arrangeres i samarbejde med CPH Food Space og Mejeriforeningen.
”Vi vil gerne invitere alle osteelskere til et brag af en ostefestival med ostemagere fra Danmark og fra Skåne, temasmagninger, faglige debatter og med udvalgte vin-, cider- og ølproducenter. Det bliver en sjælden mulighed for at opleve det spirende vækstlag af gode danske håndværksosterier, som i disse år begynder at få fodfæste i kulturen og på markedet,” fortæller Johan Dal.
Dagsprogrammet byder desuden på paneldebatter og smageworkshops med temaerne ”Ost på rå mælk”, ”Affinage – ostekunst for viderekomne” og ”Ølrevolution og ostekultur”.
Se programmet herunder.
10.40:
Velkommen: Slow Food Københavns formand Johan Dal åbner scenen
10.45-11.30:
Ostedebat 1: Ost på rå mælk, modereret af Jannie Steensig Vestergaard. 3 paneldeltagere, kort oplæg + paneldiskussion + spørgsmål fra salen.
11.45-12.30:
Ostedebat 2: Affinage – ostekunst for viderekomne, modereret af Slow Food Youth Network 3 paneldeltagere, kort oplæg + paneldiskussion + spørgsmål fra salen.
12.45-13.30:
Ostedebat 3: Ølrevolution og ostekultur, modereret af Hardy Jensen.
14.00-14.30:
Smagning A: Ost på rå mælk, kommenteret af Jannie Steensig Vestergaard. Smag udvalgte svenske råmælksoste mod konventionelle.
14.45-15.15:
Smagning B: Affinage – ostekunst for viderekomne, kommenteret af Rasmus Holmgård. Smag modningens og behandlingens effekt på udvalgte danske oste.
15.30-16.00:
Smagning C: Øl og ost, kommenteret af Mogens Bisgaard.
Ost passer godt til øl. Eller er det omvendt? Men hvilke og hvordan og hvorfor?
17.00:
Slow Cheese Copenhagen 2016 er slut – på gensyn til næste år.
Slow Cheese Copenhagen 2016
Adresse:
Slagtehusgade 11, Kødbyen, Kbh V
Hvornår:
Lørdag d. 5. november 10-17
Pris:
Entré 50 kr.
De større smagninger kræver billet til 75 kr.
LÆS OGSÅ: Ny mad- og musikfestival i Kødbyen