400 g laks, frisk fra fiskehandleren | |
10 g fennikelfrø | |
20 g tørret dild | |
10 g korianderfrø | |
5 g enebær | |
1 stjerneanis | |
80 g rørsukker | |
80 g havsalt | |
1 glas Syltet grønne tomater | |
1 stort bundt persille | |
4 dl smagsneutral ole (f.eks. solsikkeolie) | |
120 g æggehvider | |
15 g Syltet Øko Lagereddike | |
1/2 agurk | |
1 dl Syltet Hyldeblomsteddike | |
1 håndfuld friske ærter | |
Ærteskud til pynt | |
Havsalt | |
Peber |
Gravad laks er fantastisk. Jeg har ofte lavet denne ret til gæster, og jeg scorer mange point hver gang! Laksen kan laves i god tid, og anretningen er simpel, så du kan bruge mere tid sammen med dine gæster end ude i køkkenet.
1 Færdig | FØRSTKom laksen i et fad. Knus krydderierne i en morter og bland dem derefter med sukker og salt. Kom det over fisken og dæk til med husholdningsfilm. Lad laksen stå på køl i 48 timer. |
2 Færdig | DEREFTERKom olien i en gryde og varm den op ved svag varme. Riv persillen af stænglerne og blend dem så godt du kan. Når olien er 58 grader varm (vigtigt det er præcist, for den varme olie vil hjælpe med at frigive klorofylet i persillen og holde olien flot og grøn), så tilsætter du olien til persillen. Blend i 3-4 min. Lad massen køle af og filtrer den herefter gennem et klæde eller kaffefilter. Persille olien kan sagtens laves i god tid. Lad persilleolien køle ned. |
3 Færdig | OGBlend nu æggehvider, persilleolie, lagereddike sammen med en stavblender til det bliver en fin og tyk grøn mayo. |
4 Færdig | OGSkær agurken i skiver og fjern det bløde i midten. Kom dem i et sylteglas og hæld hyldeblomsteddike over. Inden servering hælder du eddiken fra agurkerne. |
5 Færdig | TIL SIDSTFjern krydderierne fra fisken og skær den i pæne skiver. Anret med dutter af durter mayo, syltede grønne tomater, ærteskud, friske ærter og hyldeblomst syltede agurker. |