HJEMMELAVET GRAVAD LAKS MED SYLTEDE GRØNNE TOMATER

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g laks, frisk fra fiskehandleren
10 g fennikelfrø
20 g tørret dild
10 g korianderfrø
5 g enebær
1 stjerneanis
80 g rørsukker
80 g havsalt
1 glas Syltet grønne tomater
1 stort bundt persille
4 dl smagsneutral ole (f.eks. solsikkeolie)
120 g æggehvider
15 g Syltet Øko Lagereddike
1/2 agurk
1 dl Syltet Hyldeblomsteddike
1 håndfuld friske ærter
Ærteskud til pynt
Havsalt
Peber

HJEMMELAVET GRAVAD LAKS MED SYLTEDE GRØNNE TOMATER

Af: Rie Schimmel / Foto: Lars Ranek

Gravad laks er fantastisk. Jeg har ofte lavet denne ret til gæster, og jeg scorer mange point hver gang! Laksen kan laves i god tid, og anretningen er simpel, så du kan bruge mere tid sammen med dine gæster end ude i køkkenet.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Kom laksen i et fad. Knus krydderierne i en morter og bland dem derefter med sukker og salt. Kom det over fisken og dæk til med husholdningsfilm. Lad laksen stå på køl i 48 timer.

2
Færdig

DEREFTER

Kom olien i en gryde og varm den op ved svag varme. Riv persillen af stænglerne og blend dem så godt du kan. Når olien er 58 grader varm (vigtigt det er præcist, for den varme olie vil hjælpe med at frigive klorofylet i persillen og holde olien flot og grøn), så tilsætter du olien til persillen. Blend i 3-4 min. Lad massen køle af og filtrer den herefter gennem et klæde eller kaffefilter. Persille olien kan sagtens laves i god tid. Lad persilleolien køle ned.

3
Færdig

OG

Blend nu æggehvider, persilleolie, lagereddike sammen med en stavblender til det bliver en fin og tyk grøn mayo.

4
Færdig

OG

Skær agurken i skiver og fjern det bløde i midten. Kom dem i et sylteglas og hæld hyldeblomsteddike over. Inden servering hælder du eddiken fra agurkerne.

5
Færdig

TIL SIDST

Fjern krydderierne fra fisken og skær den i pæne skiver. Anret med dutter af durter mayo, syltede grønne tomater, ærteskud, friske ærter og hyldeblomst syltede agurker.

previous
Arancini – sprøde kugler af risotto og lun kålsalat
next
TACOS MED NYRETAPPER OG GRØN TOMATSALSA

Add Your Comment