De største madoplevelser på Heartland Festival 2017
Med kun et enkelt års erfaring i bagagen formår kulturfestivalen Heartland Festival at stille op med et imponerende madprogram. Det byder blandt andet på banquet, hemmelige middage og madtalks med nogle af Danmarks største stjernekokke. Vi har taget et kig på programmet og guider dig her til, hvad du skal opleve.
Der er noget for enhver smag på årets Heartland Festival, som finder sted på Egeskov Slot på Fyn den 2.-4. juni. Festivalen er en sammenstøbning af fire søjler: musik, kunst, talks og mad. Med de forskellige retninger giver Heartland Festival sig i kast med fire områder, der interesserer de fleste i vores del af verden. Målet er at sikre publikum fantastiske oplevelser fra alle fire vinkler. Og arrangørerne har allieret sig med nogle af de stærkeste aktører herhjemme i hver katagori.
Heartland Banquet
Heartland Banquet var en stor succes på sidste års festival. I år er det igen Per Hallundbæk fra Falsled Kro, der skal stå i spidsen for arrangementet. Sammen med Latinamerikas bedste kok Kamilla Seidler, Michelinkokken Theis Brydegaard fra Kadeau og madkunstneren Mette Martinussen vil han præsentere en særlig madoplevelse.
Arrangementet går ud på, at de tre kokke samarbejder om en treretters menu med fynske råvarer, der skal rumme både velsmag og sociale aspekter. Efterfølgende bliver måltidet iscenesat af Mette Martinussen, som designer en socialt interaktiv spiseoplevelse – så glem alt om hvide duge.
Chef’s Table
Chef’s Table er et interessant og ambitiøst forsøg på at skabe en madoplevelse udover det sædvanlige. Chef’s Table handler om at sætte nogle kokke sammen og bede dem komme med deres bud på en komplet og personlig spiseoplevelse. Den komplette middag vil blive serveret ved et langbord under pergolaen i Grevens private have. Som et ekstra krydderi på oplevelsen er selve menuen en overraskelse.
I år er Matt Orlando fra Amass i København og det gastronomiske kollektiv Ditte, Christoffer, Morten og Christian fra den nyligt Michelin-honorerede Restaurant Domestic i Århus inviteret til Chef’s Table.
Chef’s Tales i Tasteland
I Tasteland kan du gå på opdagelse i fynske råvarer og specialiteter. Tasteland er et stemningsfyldt område med langborde, bålsteder, urtehaver og hytter, hvor smagninger og interaktion med de andre festivalgæster i højsædet. Du kan få smagsprøver fra lokale producenter og deltage i forskellige små workshops – for eksempel kan du prøve kræfter med fermentering eller den fynske brunsviger.
Det er også i Tasteland, at de såkaldte FOOD-talks, kaldet Chef’s Tales, for madfolk og –nørder med noget på hjerte vil finde sted. Her kan du blandt andet høre indslag fra andet Søren Ejlersen fra Aarstiderne, ”budding-dronningen” Marie Holm og urtesamleren Thomas Laursen. De vil hver især dele ud af sin viden om henholdsvis fermentering, dirrende desserter og vilde, spiselige planter.
Vind billetter!
Lige nu kan du deltage i konkurrencen om to billetter inkl. campingpas til Heartland Festival den 2.-4. juni på vores Facebook.
Du kan også læse mere på www.heartlandfestival.dk.
LÆS OGSÅ: Kom til street food-middag ved langborde