Stenbiderrogn i nye klæder
Vi kender alle klassikeren med blinis, creme fraiche og rødløg. Eller måske den lidt billigere version med ristet, hvidt toastbrød. Uanset underlaget for de små, lyserøde perler er faktum, at februar betyder stenbiderrogn - og de københavnske restauranter bugner med nye måder at nyde det salte pop fra kvabsoens rogn på.
Normalt fortæller stenbiderrognens komme os, at varmere tider er på vej, men i år kom rognen faktisk allerede i januar. Om det er klimakrise, tilfældigheder, eller at kvabsoen bare vil os det ekstra godt denne vinter, ja, det er ikke til at sige.
Men det er i øvrigt også fuldstændig ligegyldigt, for når nu stenbiderrognen er her, er det en fremragende undskyldning for at gå på opdagelse i de københavnske menukort. De bugner nemlig med nye fortolkninger af nordens kaviar.
De københavnske restaurantgængere har efterhånden prøvet lidt af hvert, så restauranterne i København skal virkelig være kreative og dygtige for at følge med publikums belevne ganer. Det er de heldigvis også. Vi bringer her fem forslag til steder, hvor du kan prøve kvabsoens røde rogn i en ny og frisk mundering:
Pluto
En anretning med stenbiderrogn på vaffel, rødløg, cremefraiche, dild og citron. 145 kroner hos Restaurant Pluto i Borgergade 16, 1300 København K.
Pony
Stenbiderrogn, æggeblommekartofler, saltede ræddiker, maltknækbrød og rosetkarse. Findes blandt forretterne hos Kadeaus lillebrorrestaurant Pony på Vesterbrogade 135, 1620 København V.
Barr
Vandbakkelse med stenbiderrogn, syrnet fløde og sprøde stilke til 155 kroner hos Restaurant Barr i Strandgade 93, 1401 København K.
Stenbiderrogn, jordskokkeskum, kamilleolie, saltet citron og jordskokkechips til 100 kroner hos Restaurant Cofoco i Abel Cathrines Gade 7, 1654 København V.
Scarpetta Rantzausgade og Islands Brygge
Stracciatella fra La Treccia med grillet brød og stenbiderrogn til 125 kroner hos Scarpetta i Rantzausgade og på Islands Brygge.