Spis sushi med udsigt over Tivoli
Sticks'n'Sushi åbner 11. december op på øverste etage af Tivoli Hjørnet. Den nye restaurant har i særlig grad fundet sin inspiration i det japanske og byder på international atmosfære spredt over 730 gennemdesignede kvadratmeter med udsigt til Pantomimeteateret.
I år fejrer vi 150 året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan. Og derfor passer det også fint, at Sticks’n’Sushis nye restaurant, Tivoli Haven, i overført betydning har placeret sig midt imellem Tokyo og København. Det bliver en god blanding af dansk hygge og den ro, enkelthed og minimalisme, man kender fra Japan. Selv om Tivoli Hjørnet ligger i direkte forbindelse med Tivoli, kan du sagtens nyde et måltid uden en tur i ballongyngerne – hovedindgangen er nemlig fra Bernstorffsgade.
Sticks’n’Sushi blev grundlagt i 1994, og konceptet har fra første dag kombineret traditionel sushi og yakitori sticks. I dag har Sticks’n’Sushi udvidet, så de har restauranter i både København, Berlin og London. Men det lå ikke umiddelbart i kortene, at den tyvende skulle ligge ved Tivoli.
”Tivoli opsøgte os for fem år siden for at høre, om vi ville åbne en restaurant i det kommende Tivoli Hjørnet. Og da vi fik lov til at se de første skitser, var vi ikke i tvivl. Det var en ret unik mulighed for at skabe et spisested med en fantastisk tagterrasse, der havde en international vibe, og hvor turister fra hele verden kunne sidde side om side med vores danske gæster,” fortæller Thor Andersen, som fra start har været ansvarlig for designlinjen.
Sticks’n’Sushi har altid designet restauranter, der tager udgangspunkt i den enkelte restaurants lokalområde og historie. Det har også været vigtigt i arbejdet med Tivoli Haven. Arkitektfirmaet OEO har stået for designet af den nye restaurant, og det har på mange måder været et perfekt match, da de stilmæssigt både har et ben i Asien og Danmark.
Mest japanske restaurant til dato
Tivoli Haven er sammen med Sticks’n’Sushis nyåbnede restaurant i Oxford deres mest japanske til dato, hvis man ser på designet og indretningen. Gamle japanske mønstre pryder rummet i retning af køkkenet, som ligger centralt i det store rum. Og lokalet er fuldstændigt transparent på grund af de mange glasruder, der giver direkte udsigt til både Pantomimeteateret i haven og Vesterbros pulsende liv på Bernstorffsgade. Stilen er en blanding af japansk og skandinavisk, og kodeordene er enkelthed og minimalisme. Materialerne er blandt andet egeplanker, og mønsteret på de keramiske fliser i gulvet har fundet sin inspiration i fiskeskæl.
”Det er rummets åbenhed, der er med til at skabe oplevelsen. Og af samme grund er det svært at finde en lille afsides krog indenfor. Men ude på vores 400 kvadratmeter store tagterrasse bliver der lavet små japansk-inspirerede pavilloner til foråret, hvor man kan spise lidt mere afskærmet fra restaurantens andre gæster, hvis man er mere til det. Det bliver også mulighed for at reservere et enkelt lokale indenfor, hvor man kan spise privat,” fortæller Thor Andersen.
Køkkenet er hjertet
Køkkenet og menukortet er det samme, som man kender det fra Sticks’n’Sushis andre restauranter. Her kan du bestille alt fra frisk sashimi, makiruller og klassiske nigiri til vegetarisk sushi og friske salater med økologiske grøntsager Aarstiderne. Men kokkene og køkkenfaciliteterne på Tivoli Haven gør til gengæld, at gæsterne i højere grad får mulighed for at komme med specialbestillinger.
”Køkkenet er hjertet i den nye restaurant. Og det er helt grundlæggende tanken, at gæsterne skal kunne se kokkene arbejde med råvarerne. Det er i virkeligheden tanken på alle vores andre restauranter og et langt stykke henad vejen det indretningsmæssige greb, der går igen. Men lige på Tivoli Haven bliver den idé meget markant, fordi vi har lagt køkkenet midt i lokalet,” fortæller Thor Andersen.
International atmosfære
Du kan sagtens besøge Tivoli Haven uden at købe adgang til Tivoli. Og ligesom på alle de andre Sticks’n’Sushi-restauranter er målgruppen bred. Men fordi den nye restaurant ligger som en del af Tivoli med alle havens udenlandske gæster, forventer Thor Andersen et lidt mere internationalt klientel end på de fleste andre af Sticks’n’Sushis restauranter. Tivoli Haven ligger med Nimb Hotel som nabo og den nye Food Hall som underbo. Det er en spændende kombination, som han glæder sig til at se, hvad der kan komme ud af.
”Det er svært at vide præcist, hvordan det kommer til at virke i praksis. Men jeg har forventninger og forhåbninger om, at der er en masse positive synergier ved at ligge sammen med andre gode restauranter. Alle vores erfaringer fra tidligere viser, at det gavner alle og skaber et spændende restaurationsmiljø,” fortæller han.
LÆS OGSÅ: Ny københavnsk bistro i ikonisk design