Spis frokost med dyrene i ZOO
Det er ikke længere kun dyrene, der er en attraktion i Københavns 160 år gamle zoologiske have. I foråret rykkede Madkastellet nemlig ind på dyrenes territorium og åbnede tre nye restauranter, som byder på gastronomiske oplevelser for de spiseglade besøgende i haven. Det betyder, at du nu kan bytte de røde pølser, pomfritterne og den sure madpakke ud med en dejlig frokost på en af ZOOs spisesteder.
Alle tre af Madkastellets restauranter i ZOO har et stærkt fokus på bæredygtighed, sæson, lokale råvarer og godt madhåndværk, og de har også alle den samme køkkenchef, Casper Sobczyk. Han har tidligere arbejdet på Alchemist, Søren K og Marienlyst Strandhotel, men Madkastellet har hentet Sobczyk ind til restauranterne for at hjælpe med at løfte niveauet på gastronomien i ZOO.
”Jeg er kendt for fine dining og a la carte, men er samtidig vild med at bygge og skabe. Derfor var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville være en del af det her ambitiøse projekt. Her skal jeg sørge for, at ZOOs gæster får et langt bredere og bedre madudbud, og kreere menuer, der gør, at folk får lyst til at gå i ZOO for at spise en lækker frokost eller en god middag,” fortæller Casper Sobczyk.
Panpan
Med store panoramavinduer og direkte udsigt til det pandaanlæg, som Bjarke Ingels stod i spisen for at designe, samt den ene af de to sort/hvide bjørne har Panpan nok havens bedste placering. Her kan gæsterne læne sig tilbage i restaurantens elegante og stilfulde indendørsomgivelser og iagttage den nuttede, bambusædende han-panda, som det har krævet ni års forberedelser, forhandlinger og hårdt arbejde at få til Danmark.
Køkkenet på Panpan serverer kendte franske retter med et tydeligt asiatisk tvist og må være svaret på, hvordan fine dining kan se ud i ZOO. Menuen byder blandt andet på en spicy Duroc-hotdog, moules frites med asiatisk sauce og hjemmelavede forårsruller med okse, svampe, kål og ponzu. Den bløde bao med braiseret svinebryst, chili, grønt og en herlig smag af Asien kan varmt anbefales. Kombinér med en af de specialbryggede øl, cocktails eller vine fra drikkekortet.
Den asiatiske-franske bistro har 140 siddepladser og desuden en stor terrasse, hvorfra man kan nyde sit måltid med udsigt over Elefanthuset.
FOLK
Familierestauranten FOLK ligger til venstre for indgangen og er noget af det allerførste, man støder på, når man træder ind i Zoologisk Have. Pladsen foran spisestedet er indrettet med borde og stole, som er omgivet af grønne buske og parasoller, så man kan nyde sit måltid udenfor, hvis vejret tillader det.
Indenfor er FOLK indrettet i ”moderne mormorstil”, som køkkenchef Sobczyk ville sige, og der er lagt op til hyggeligt samvær for både store og små. Menukortet består af udvalgte stykker smørrebrød, lune retter og klassiske caféretter med en kold pilsner på siden for de store, og de små kan gå ombord i en af madkasserne og den lokale most.
Eksempler på anbefalelsesværdige retter fra køkkenet er karrysilden, som består af marineret sildefilet serveret med karrycreme, æble, æg, løg og karse, og oksetataren med trøffelmayo, syltede ribs, løg, urter og rugbrødschips.
Café Botanika
Den grønne Café Botanika har direkte udsigt til zoologisk haves kamel, og indenfor er caféen indrettet som orangeri med grønne ranker og planter, der er spiselige. Også stedets menukort tager sit udgangspunkt i det grønne med en plantebaseret menu, men det er for nyligt blevet opdateret til også at rumme retter med kød og fisk.
Alle retterne er forholdsvis små, så du kan vælge et par stykker og komme lidt rundt i menukortet. Maden er trendy og farvestrålende, og den bliver tilberedt på både legende og elegant vis. Prøv for eksempel Café Botanikas falafel med tzatziki og tomatsalsa, deres kalkun-hotwings, små pølser af Duroc-gris krydret med rød karry eller trøffel-polentafritter.
Der serveres også frisklavet juice, kaffe, croissanter og et udvalg af kager hos Café Botannika.
Madkastellet står også bag restauranterne Næs ved Strandhotel Røsnæs, Smör på Nationalmuseet og Tang i Den Blå Planet. Udover spisestederne tæller Madkastellets portefølje desuden en længere række venues til events og konferencer samt cateringløsninger.
LÆS OGSÅ: 5 sociale spisesteder med langbordsmiddage i København