Spis franske desserter med jordbær i en hel uge
Den franske restaurantfestival French Dining Week løber fra den 10. juni til den 17. juni. I en hel uge bliver det franske køkken og den gode appetit hyldet på restauranter i hele Danmark. Her guider vi dig til, hvor du kan få gode, franske desserter med skønne jordbær.
Restaurant mêlée
I en lille sidegade til Gammel Kongevej på Frederiksberg ligger Restaurant mêlée og serverer franskinspireret bistromad. Til French Dining Week 2018 lyder menuen på stegte kammuslinger med knuste ærter og sauce på brunet smør og citron til forret, og til hovedret er der kalvefrikassé med asparges og peberrodssauce. Desserten består af profiteroles med jordbær og vaniljecreme. Restauranten har udeservering, så kryds fingre for godt vejr.
Læs mere og køb billet på diningweek.dk.
San Marco JUNIOR
Restauranten på Falkoner Allé har oprigtigt sine rødder i det italienske køkken, men til French Dining Week 2018 trækker køkkenholdet på San Marco JUNIOR i de franske forklæder og serverer en menu med fransk islæt. Forretten består af hvide asparges med sauce mousseline og rejer, hovedretten består af kalvetatar med trøffel og estragonmayonnaise, og desserten er simpel, men klassisk: friske jordbær med vaniljecreme.
Læs mere og køb billet på diningweek.dk.
Restaurant L’Alsace
Restaurant L’Alsace ligger inde i København på pulserende Ny Østergade, men fortsætter man gennem Pistolstræde og ind i restauranten, finder man ud af, at her hersker ro og idyl. Det fransk-østrigske spisested byder på escargots med porrefondue og kryddersmør til forret, mens der til hovedret bliver serveret en kalveculotte med hvide asparges og hollandaisesauce. Til dessert er der råmarinerede jordbær med to slags marengs og sorbet.
Læs mere og køb billet på diningweek.dk.
Pakhus Bryggen
Til French Dining Week 2018 indtager Cofoco-stifteren, Torben Klitbo, Pakhus Bryggen, som ligger på Njalsgade, og forvandler stedet til en fransk restaurant. Menuen består af Torbens franske favoritter, som er oksetatar med kapersmayonnaise og hvide asparges til forret og hanebryst i trøffelsauce med frikassé til hovedret. Desserten lyder på en vaniljecreme med jordbær, champagne og mandelmarengs.
Læs mere og køb billet på diningweek.dk.
L’éducation Nationale
L’éducation Nationale er en klassiker, når man taler om franske restauranter. Restauranten ligger i hjertet af København på Larsbjørnsstræde og spreder ægte fransk bistro-stemning i latinerkvarteret. Til French Dining Week 2018 består menuen af kold ærtesuppe med lakserogn og crémant til forret, kalvefrikassé med forårsgrønt til hovedret, og til dessert vil der blive serveret en fransk jordbærkage.
Læs mere og køb billet på diningweek.dk.
Har du fået lyst til selv at servere franske desserter med jordbær derhjemme, så prøv denne simple opskrift på jordbær og creme anglaise, som man aldrig kan gå galt i byen med.
Jordbær med crème anglaise
LÆS OGSÅ: Lev lidt mere fransk med ny kogebog