Kokkene bag kreationerne til Sol over Gudhjem
Når de fire kvalificerede kokkeprofiler på lørdag den 22. juni skal konkurrere til ”Sol over Gudhjem”, står dagen både i kampgejstens og hyggens tegn. Her er de fire deltagere, som du kan møde på havnen i Gudhjem.
Kokke arbejder som regel lange vagter og gerne til sent ud på natten, og så arbejder de også typisk, når andre holder fri. De spiser selv hurtig, sammenbikset mad, så de kan skynde sig retur og arbejde videre med dagens opgaver i køkkenet. Alt dette for at opnå den tilfredsstillelse, som kun den glade gæst og følelsen af vellykket service kan give. Mange kokke er også alfahanner, og de er et folkefærd med selvtillid og en stor lyst til at udfordre sig selv. Og netop derfor er kokkekonkurrencer så intense og sjove at følge.
Dak Wichangoen
Sidste års vinder og samtidig den første kvindelige vinder af Sol over Gudhjem. Dak Wichangoen tager endnu en gang kampen op ved dette års konkurrence. Hun er til dagligt at finde som køkkenchef på Michelin-restauranten Kiin Kiin, hvor hendes thailandske rødder går op i en højere enhed med arbejdet på restauranten, som er inspireret af netop hendes moderland. Dak har været at finde i køkkenet på Nørrebro siden 2010, men de mange timer i køkkenet har ikke forhindret hende i at deltage i kreative projekter. Foruden at have skrevet en kogebog og deltaget i ’Vild Med Dans’ kendes hun også som tv-vært, senest som dommer i madprogrammet ’Maddysten’.
Anika Madsen
Anika Madsen er den anden kvindelige deltager i år og har denne sommer sin debut i Sol over Gudhjem. Til hverdagen ligger tankerne dog ikke så langt fra den danske klippeø hos Anika. Hun har nemlig gennem de seneste år tilbragt sin tid i Kadeau-familien, hvor hun i sommeren 2018 var med til at åbne seneste skud på stammen Roxie. Her fungerer Anika til dagligt som køkkenchef. Med barndom i Dragør til karriereliv i hovedstaden bibeholdt Anika hendes ønske om at lære tingene fra bunden. Hun trådte ind i kokkefaget efter samme tanke og senere har hen grebet.
Gabriel Hedlund
Gabriel Hedlund er en mand, der har oplevet mange verdenskøkkener. Gabriel har gennem en årrække arbejdet som kok i udlandet i blandt andet Thailand, Myanmar, Norge og Tyskland. Her i Danmark har han haft sin tid på restauranter som Herman, Kokkeriet og Noma, men Gabriels svenske rødder trækker ham tilbage til hjemlandet, og i dag svinger han gryderne på den svenske restaurant Vollmers i Malmö.
Claus Henriksen
Det var da 10-årige Claus satte tænderne i den hjemmebagte brunsviger i familiens køkken i Silkeborg, at Claus’ fremtid blev bestemt. Claus har gennem sin karriere arbejdet på diverse danske restauranter, heriblandt flere Michelin-restauranter, og i 2008 rykkede han nærmere landmændene og markerne, da han overtog roret på Dragsholm Slot. Dragsholm Slot og Claus Henriksen modtog i 2018 en Michelin-stjerne for slotskøkkenet, som bygger på naturen og markerne omkring ham.