Madguide til morgen, middag og aften på Smukfest 2019
En del af oplevelsen ved at være på festival er at gå på opdagelse i de mange madboder. Vi har undersøgt madprogrammet for Smukfest 2019 og lagt en plan for, hvilke steder vi vil prøve af til morgen, middag og aften. Bliv inspireret her.
Morgenmad
Café Brød Barista: Hos Café Brød Barista finder du nok festivalens største brødnørder. De står klar med et sprødt og morgenkærligt udvalg af lækkert brød, syndige kanelsnegle, sprøde croissanter og god økologisk kaffe. Du kan enten nyde din morgenbrunch i caféen eller tage den med som takeaway og finde en hyggelig plads i skoven.
GOPA Pandekager: Foretrækker du at starten morgenen med lidt til den søde tand, kan du slå vejen forbi GOPA Pandekager. Det er eftersigende Danmarks første pandekagevogn med Det Økologiske Spisemærke, og her finder du ikke skyggen af en pulverblanding – alt bliver nemlig lavet fra bunden. Prøv for eksempel varianten med kanelsukker eller den klassiske med Nutella.
Kurt’s Bar & Foodbreak: Hos Kurt’s Bar & Foodbreak ved de, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Derfor serverer de en såkaldt “morgenkomplet” med kaffe, så du kan starte dagen på bedste vis og kvikke op ovenpå gårdagens udskejelser.
Frokost
Wasteland: Spis din frokost og bliv mæt i kampen mod madspild hos Wasteland. Madboden er et samarbejde med Food Studio som en del af årets innovative projekter. Her kan du få tre forskellige typer wraps: én med grillede grøntsager, relish på syltede agurker og dressing på grillede citroner, én med krydrede lammekødboller, marinerede løg og yoghurtcreme samt én med marineret kylling, fermenteret spidskål og dressing med knuste urter.
Mamati: “Falafel, som mor lavede det” – sådan lyder sloganet hos Mamati. Det er et ægte, traditionelt arabisk streetfood-koncept, som bliver drevet af to passionerede madiværksættere. På Smukfest er deres fokus på klassiske falafler ud fra mors originale opskrift, og de bliver lavet med friske råvarer og masser af duftende krydderier fra Mellemøsten.
Skovens Hvile: Hos Skovens Hvile hylder de noget af det allerbedste fra den danske madkultur: smørrebrødet. Slå vejen forbi, når trangen til et godt stykke rugbrød med højtbelagt pålæg, en snaps og en plads i skyggen melder sig. Du kan også reservere bord, hvis du har lyst.
Aftensmad
Volkerts Fylke: I år skifter Madværket navn til Volkerts Fylke, men alt andet forbliver, som det plejer. Volkerts Fylke byder på dansk gourmetmad og en restaurantoplevelse, hvor du næsten glemmer, at du er på festival. Prøv for eksempel den rørte tatar på kalv og sommerbuk med sprøde jordskokker og dijonnaise eller ravioli med laks og lange, cremet beurre blanc og sprød kål.
Restaurant Kalunarisk: Et andet sted, der også byder på en restaurantoplevelse, er Restaurant Kalunarisk. Her kan du vælge mellem forskellige tapas-inspirerede specialiteter som for eksempel iberisk skinke, caviar og confiteret and. Vil du gå hele vejen, kan du toppe din bestilling med trøffel og tage et glas champagne på siden.
SmukFisk: Tag dine venner under armen, bestil et bord på SmukFisk og forkæl jer selv med det bedste fra havet. Uanset om du er mest til fiskefrikadeller eller skaldyr som hummer, krebs og rejer, kan du helt sikkert få stillet din sult her. Alt bliver leveret dugfriskt til festivalen hver morgen kl. 7, og både remoulade, mayonnaise og andre dyppelser er hjemmerørte.
Velbekomme!
LÆS OGSÅ: Fotoreportage: Picnic foran Orange Scene