Smagfuld luksus – også til morgenmad
Der er en ny spiller på designhotelmarkedet, og d’herrer D’Angleterre og Nimb kan godt begynde at ryste i bukserne. Stedet hedder Nobis Hotel Copenhagen, og i kælderen ligger Restaurant Niels. Her står den prisvindende kok Jeppe Foldager for alt fra roomservice til restaurantgæster - og så er man velkommen direkte fra gaden.
(Restaurant Niels er lukket pr. november 2018)
Nobis Hotel Copenhagen er en stilsikker blanding af nordisk minimalisme med bløde naturmaterialer og en palet, der vil sende de fleste direkte ned til farvehandleren med umulige ønsker. Her er den afdæmpede stil fordelt over 77 værelser og kælderen, som rummer Restaurant Niels og en bar med et drinkskort af cocktailmesteren Søren Krogh Sørensen (tidl. Ourselves Alone).
Har man mere brug for en bid end en seng, tilbyder køkkenet hos Restaurant Niels en kombination af skandinavisk æstetik og klassisk forkælelse, mens vinkortet lover en noget bredere geografisk spredning. Aftenkortet byder bl.a. på jomfruhummer med syltede hybenroser eller vilde skovsvampe med confiteret æggeblomme, kyllingeskind og urter. Der er både à la carte fra 145,- og opefter eller den fulde forkælelse til 845,- (uden drikkevarer). Tanken er, at der skal være plads til udfoldelse uden stress og tidsbegrænset seating, og det koster selvfølgelig lidt ekstra.
Et godt tip er at prøve deres morgenmad (alle ugens dage 6:30-10:30), hvor man bliver nusset om efter alle kunstens regler til 295,- eller brunchen til 595,- (weekends 11:30-15:00) med både tag-selv og en række lækkerier serveret til bordet samt kagebuffet og ostebord. Ikke noget med købepandekager og gummiagtige røræg her.
Jeppe Foldager har tidligere været hos bl.a. Søllerød Kro og Alberto K. og fik sølvmedalje ved Bocuse d’Or i 2013. Senest gik han for andet år i træk med førstepræmien i Sol over Gudhjems dessertkonkurrence 2017. Med sig på holdet har han også fået Casper Sundin (tidl. Nordlandet på Bornholm), som han kæmpede imod til samme konkurrence.
Hotellet ligger i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums tidligere domicil på hjørnet af Niels Brocks Gade og H. C. Andersens Boulevard. Navnet “Restaurant Niels” refererer dog ikke til gaden, men komponisten Niels W. Gade. Dermed har de fået både i pose og sæk med historisk klangbund og fordelagtig beliggenhed. Bag hotellet står den svenske Nobis Hospitality Group, som hermed åbner deres første hotel uden for Sverige.
Læs mere om Restaurant Niels på nobishotel.dk.
Nobis Hotel Copenhagen
Niels Brocks Gade 1
1574 København V
LÆS OGSÅ: Spis italiensk i hele efterårsferien