Smagen af Persien
Inge lynggaard Hansen er ikke iraner, men der er den mad hun elsker. Som ung ledte kærligheden hende til Iran og kærligheden til det persiske køkken har varet ved siden da. Netop dén har hun nu skrevet en bog om.
..er udgivet i samarbejde med Muusmann Forlag.
Vejledende udsalgspris: 249,95 kr.
At begive sig ud i, at skrive en persisk kogebog, med alle de egnsspecifikke traditioner og særtegn der findes i Iran, er rimelig modigt. Det har fotograf og rejseleder Inge Lynggaard Hansen valgt at være. For selvom hun vidste, at folk over hele Iran kunne sætte spørgsmålstegn til hendes udgivelse, udgav hun alligevel Det persiske køkken. Inge lynggaard Hansens interesse for Iran startede, da hun som ung i 80’erne havde en iransk kæreste, som introducerede hende til landet, folket og Persiens rige madtraditioner. Over 30 år har interessen holdt ved og Inge Lynggaard Hansen har derimellem udvalgt de retter, som hun selv nyder at dele med andre og den version af opskrifterne, som hun selv bedst kan lide. Se 4 retter fra Det persiske køkken herunder: