En skjult oase i Nordvest
Man kan ikke andet end at forelske sig lidt i de rå, men hyggelige industrilokaler, der danner ramme for restauranten Tribeca NV. Restauranten har ligget her i snart syv år, og den lidt skjulte gårdhave giver følelsen af et hemmeligt lille fristed. Vi satte kursen mod den mangfoldige bydel for at blive lidt klogere.
I en baggård på Bygmestervej ligger den lille New York-inspirerede italienske restaurant Tribeca NV. En lille grøn oase, der oser af stemning, og som ligger skjult fra resten af kvarteret.
Stedet er opkaldt efter det hippe område på Manhatten, New York. Restauranten er efterhånden en af de mange projekter, der er med til at gøre Nordvestkvarteret mere attraktivt. Og selvom der er langt fra New York til Nordvest, så har området stort potentiale på trods af de lidt nedslidte bygningsfacader. De gamle forladte industribygninger er nemlig et attraktivt område for byens mange kreative sjæle. De fleste bygninger er allerede blevet renoveret eller genanvendt som kontorer og kreative værksteder. Ægteparret Katrine og Søren Buchleitner, der er ejerne af Tribeca NV, er også særligt glade for området og det udtryk, det giver restauranten.
”Vi lod udtrykket i lokalet være så autentisk og så originalt som muligt for ikke at gøre os selv til andet, end det vi er. Det, vil jeg sige, har været minimum 50 % af den succes, vi har oplevet med Tribeca NV. Det er netop udtrykket, sjælen og atmosfæren, du finder herude, som man ikke regner med,” fortæller medejer Søren Buchleitner.
Høj kvalitet i uformelle rammer
Indenfor i restauranten er udtrykket på samme måde autentisk og i dén grad gennemført. Stilen er rustik på kanten til trashy med forskellige borde og stole. På bordene er der placeret fine og naturlige buketter af blomster, der giver en hyggelig og landlig stemning.
Den overordnede tanke bag indretningen er, at stedet skal udtrykke høj kvalitet i uformelle rammer. Der er derfor blevet lagt en del tanker i indretningen, så man beholder det rå og autentiske ved lokalet, men samtidig gør det til en hyggelig oplevelse. Søren Buchleitner får selv associationer til Lady og Vagabonden, hvilket jo passer godt til det italienske køkken.
Økologi på menuen
Foruden kærlighed til italiensk mad har ejerne af restauranten også en passion for økologi. Restauranten har fået et bronzemærke indenfor økologi, hvilket betyder, at 30-60 % af restaurantens råvarer er økologiske. Parret har et håb om snart at få sølvmærket og derved bruge endnu flere økologiske råvarer.
Mere økologi kan dog være et lidt omstridt emne, da ikke alle kunder er villige til at betale mere for økologiske retter. Derfor arbejder parret på en løsning, der kan give dem nemmere og billigere adgang til økologiske råvarer. Planen er at dyrke egne grøntsager i et drivhus i gården. Drivhuset vil få en fin plads på taget af garagen i gårdhaven. På den måde kan gæsterne sidde og nyde en grøn menu på tagterrassen, omgivet af planter og grøntsager.
Ideen bag selv at producere økologiske råvarer er faktisk allerede så småt i gang. Inde i restauranten hænger en glaskasse fra loftet ved indgangen. Ser man nærmere på kassen, kan man se, at der i kassen hænger en pose med kaffegrums, hvor der vokser svampe.
Ja, det lyder lidt syret, men den er god nok. Det viser sig nemlig, at man kun bruger under 1% af kaffens næringsstoffer, når man laver kaffe. De sidste 99 % bliver altså bare smidt ud i skraldespanden, og det er da spild af ressourcer. Tribeca NV afleverer derfor hver uge deres økologiske kaffegrums til firmaet Beyond Coffee, der står bag den magiske proces. Derefter får restauranten så posen tilbage med nyudskudte svampe, der efter en uge kan høstes og bruges til restaurantens retter.

Medejer af Tribeca NV, Søren Buchleitner
Økologi og bæredygtighed er noget, der ligger de to ejere meget på sinde.
”Jeg tror faktisk ikke, at økologi er en god forretning lige nu. Men jeg tror på, at gæsterne kan se, at vi ønsker at gøre en forskel. Og så har jeg også selv børn, så hvis jeg bare kan gøre en lille forskel og flytte folk i en eller anden retning, så mine børn kan arve en klode, som ikke er gået helt rabundus, er jeg glad,” fortæller Søren Buchleitner.
Vil du opleve Nordvests lille oase, så kan du stadig nå at købe billetter til Italian Dining Week på madbillet.dk. Her kan du desuden se, hvilken menu Tribeca NV har sat sammen for ugen.
Du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme forbi og prøve de mange andre italienske specialiteter fra deres menukort.
Tribeca NV
Bygmestervej 2
2400 København NV
tribecanv.dk