Lola udvider familien: Ny restaurant i Nordhavn
Da Restaurant Lola slog dørene op på Christianshavn sidste år, var det med en varm velkomst fra både gæster og presse. Nu udvider holdet bag restauranten med en lillebror i en anden havn. Opdragelsen og tankerne bag tager de med sig fra Lola, men køkkenet skal have en havnebys udsyn og energi. Læs mere om Restaurant Loui her.
Sidste år kom nyheden om åbningen af Kamilla Seidler og de fire partneres Restaurant Lola på Christianshavn ud. Nu har Lola fået en lillebror i en anden havn – nemlig Restaurant Loui i Nordhavn. Efter at have prøvet placeringen af som pop up-restaurant og mærket stemningen i Nordhavn har holdet bag Lola besluttet sig for at blive permanent på The Audo – en hybrid af et spændende hus, som både rummer ophold, café, restaurant og butik.
Inspiration fra verdenskendte havnebyer
Loui er inspireret af storbyen ved havet, som man kender det fra blandt andet Tel Aviv, Athen, Palermo og Marseille. Køkkenstilen er en smeltedigel af de kulinariske traditioner og teknikker, der hersker i disse områder, og der er fokus på fisk, grønt og friskhed. Selvom der ikke bliver fanget så mange friske frisk i havnebassinet ved Nordhavn, passer placeringen af Loui egentlig meget godt til ønskerne i køkkenet. Restauranten ligger tæt ved havnen og midt i mellem byens summen og havets brusen. Partner, Rune Toft, fortæller:
”Køkkenet skal have en havnebys energi og udsyn. Vi arbejder med årstidens råvarer, som vi mixer rundt i et hav af forskellige teknikker, traditioner og sammensætninger. Udover frisk fisk og grillede syd kommer du for eksempel til at møde det tyrkiske brød simit med forskellig smørrelse. Du kommer til at møde en linsesalat med syltet citron og grillet grøn. Tomater i en masse teksturer og en grillet agurkeret med yoghurt og pistacie samt en salsa, der hedder zhoug, og som man finder flere forskellige steder i mellemøsten.”
Et par eksempler fra menukortet er helstegt fisk med grillet citron og olivenolie, tyrkisk fladbrød med krydret gris fra Birthesminde toppet med brøndkarse og muslinger i harissa. Dertil kan du naturligvis få en servering af brød med tre slags dip: græsk yoghurt med brunet smør og erfa, olivenolie med zataar og cremet tahin.
God opdragelse i familien
Eftersom Loui er i tæt familie med Lola på Christianshavn, har den nye restaurant fået den samme gode opdragelse som hende. Det betyder, at Loui er et sted for alle, der søger et helle i storbyen. Om det så er i køkkenet, på gulvet eller som gæst i restauranten.
Bag Loui står de samme folk, som står bag Lola, men det er kokkene og partnerne Rune Toft og Mette Strarup, der kommer til at køre restauranten. Det er således ikke Kamilla Seidler, der ene og alene åbner en ny restaurant, men hele holdet bag. Og det falder godt ind i den kollektive tilgang til at drive restaurant, som holdet tager med sig fra Lola. Tankerne om socialt ansvar tager vi de også med til Nordhavn. Partner, Mette Strarup, fortæller:
”Vi har samme filosofi som på Lola. Alle er velkomne, og vi har overskud til at hjælpe folk, som har brug for hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet eller behov for et fællesskab. Det skal vi have plads og tid til!”
Loui åbner den 14. september på The Audo i Århusgade 130, 2150 Nordhavn.