Restaurant Carl Nielsen: Moderne smørrebrød med historie og charme
Lokalerne i Tolbodgade 5 har efterhånden huset et par restauranter, men ikke før nu er den historiske essens af adressen blevet taget med i menuen. Den danske komponist Carl Nielsen har boet her, og det har Restaurant Carl Nielsen valgt at hædre og fortolke. Dansk smørrebrød, når det er bedst, med en ny og moderne fortolkning af klassiske smørrebrødssymfonier.
Med genboer som blandt andre Told & Snaps er konkurrencen hård, og derfor er menuen også en ganske anderledes end traditionelt smørrebrød hos Carl Nielsen. Anretning og udseende er klart en stor del af restaurantens identitet. Modernistisk og simplificeret er bare nogle af de tillægsord, som kan tilegnes retterne, mens charme og historie kan tillægges lokalerne.
De skæve gulve og lave lofter har klart en charme, og da ejerne, Lis og John, fandt ud af, at komponisten havde boet i bygningen, var skævheden ikke kun for syns skyld, men også med tanke på historien. En ære, de har tilegnet i både indretning og menu, og det kan man da også se mange steder i restauranten. Bordene er prydet med Normann Copenhagens ’Tivoliserie’, da det var i Tivoli, at Carl Nielsen fik sin debut. Selv håndklæderne på badeværelset, som er strikkede og med røde kanter, er inspireret deraf, for det var også en af komponistens hobbyer at strikke. Komponenterne binder det skæve og modernistiske sammen til en hyggelig og familiær atmosfære.
KVALITET FRA BUNDEN
Køkkenchefen Janus Udbjørg er manden bag maden, hvor Lis og John styrer selve etablissementet. Nogle af kerneværdierne bag menuen er ikke blot det mordene tvist, men også selve produktionen og processen. Alt er lavet fra bunden – noget man kan smage i signaturretterne, som blandt andet tæller ’Solen er så rød, mor’ (sangtitel komponeret af Carl Nielsen): tatar med sennep og en æggeblomme farvet i rødlig nuance, som alt spiller sammen med titlen på retten. To andre signaturretter på menuen er også dedikeret til Carl Nielsen, men du finder også flere variationer af smørrebrød, der rangerer fra sild over ost og til krondyr.
Drikkevarerne spænder i en vid udstrækning, hvor man sagtens kan nyde et godt glas vin, men også øl fra Jacobsen i en bred variation. Selv rugbrødet, der bliver bagt til anretningerne, bliver lavet med Carlsberg 1883, og på nuværende tidspunkt er bryggeriet også i gang med at lave en specialøl til restauranten.
Restaurant Carl Nielsen har adresse på Toldbodgade 5, og har åbent tirsdag-lørdag fra 11.30-17
Læs mere på: restaurantcarlnielsen.dk
LÆS OGSÅ: Deli om dagen og bodega om aftenen