Rabarber til salt og sødt
Rabarber er endelig i højsæson. De lange, røde kroppe og de flotte, grønne kroner kan meget mere end at laves til grød og syltetøj. I den nye bog ”Rabarber” kan du gå på opdagelse i nytænkende og klassiske opskrifter med et twist. Vi deler nogle af dem her.
… er udgivet i samarbejde med Muusmann Forlag. Vejledende pris er 199,95 kr.
Rabarber var den første ”frugt” (det er egentlig en grøntsag), der kunne høstes i det tidlige danske forår, når man hungrede efter noget sødt og syrligt oven på vinteren. De fleste er måske vokset op med mormors rabarbertrifli og rabarbertærte, og det er uden tvivl klassikere, der holder ved.
Men rabarber kan ikke kun noget særligt i det søde køkken. I bogen ”Rabarber” af Søren Staun Petersen bliver du udover klassikerne fodret med skønne opskrifter på rabarber i det salte køkken. For eksempel er der en nyfortolkning af koteletter i fad med rabarber og en pulled pork-burger med et frisk indslag fra den røde sag.
Vi deler et par favoritter her:
Forårskartoffelsalat
Tærte med bagt rabarber
Rabarbercrumble
Rabarberkompot med vanilje
Kunne du tænke dig at få fingrene i “Rabarber”, kan du få 20% rabat og fri fragt ved at anvende koden ‘copenhagenfood’ ved køb via muusmann-forlag.dk. Koden gælder indtil den 15. juli 2019.
LÆS OGSÅ: Havens grønt året rundt