Populære corona-sikrede drivhusrestauranter forlænges med seafood-koncept
Inspireret af et lignende projekt i Amsterdam fløj Meyers for et par måneder siden ’Glashusene’ til København. De små corona-venlige drivhuse har været en stor succes, og derfor forlænger Meyers nu muligheden for at besøge dem i samarbejde med Fiskerikajen. Konceptet skal hedde ’Skaldyrskajen’ og har premiere i morgen den 23. juli.
CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION
Siden slutningen af maj har man som restaurantgæst i København kunnet booke en madoplevelse i særligt indrettede mini-drivhuse på kanten af havneløbet ved Det Kongelige teaters Skuespilhus samt ved Meyers Deli på Frederiksberg.
Inspireret af projektet Sérres Separées hos kulturcentret Mediamatic i Amsterdam, skabte også den danske pendant hurtigt overskrifter i mange af landets medier.
”Vi har været meget overvældede over den store interesse for at spise i Glashusene,” fortæller forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, og uddyber:
”Vi fornemmer ikke, at gæsterne har valgt os grundet en nervøsitet over smittefare i forbindelse med Corona, men nærmere grundet en enorm appetit på måltidsoplevelser og minder fra den særlige tid, vi alle lever i, samt en nysgerrighed omkring, hvordan pandemien sætter sit aftryk på samfundet – også i måderne vi nu kan spise sammen på hver for sig.”
Fra Fasangården til Skaldyrskajen
Ved Skuespilhuset har de otte drivhuse siden maj dannet rammen om en pop-up-menu signeret af den kommende køkkenchef fra Fasangården i Frederiksberg Have, Anika Madsen. Nu er tiden kommet til, at hun skal sætte blus under åbningen af netop det nye Meyers-spisested i nabokommunen, og dermed har man været på udkig efter et nyt koncept til Glashusene.
Resultatet er ”Skaldyrskajen” – et samarbejde mellem grossisterne fra Fiskerikajen og Restaurant Ofelia i Skuespilhuset. Fra den 23. juli til den 29. august fyldes de otte drivhuse således med bugnende fade af østers, jomfruhummer, taskekrabbeklør, flodkrebs og pil-selv-rejer. Derudover byder konceptet også på en drop-in-østersbar på molen på åbnings- og lukkedagen komplet med bobler og Bloody Marys.
”Hos Fiskerikajen har vi med nysgerrighed fulgt med i projektet omkring drivhusrestauranterne, og bed også mærke i anmeldernes opfordring til, at man da burde kunne spise pivfrisk sea food ved kajkanten,” siger partner og medgrundlægger af Fiskerikajen, Jesper Redecker Hansen, og slutter:
“Det er denne åbenlyse, men alligevel uimodståelige kombination, vi nu i fællesskab får mulighed for at udforske sommeren over med Skaldyrskajen.”
Glashusene skal reserveres på forhånd, mens man blot kan dukke op i østersbaren. Der kan sidde op til fire personer i drivhusene. Prisen for skaldyrsfadet er 425 kr. pr. person. Der er åbnet for bookinger via www.meyers.dk/ofelia.