Populær Nørrebro-kiosk åbner bagelbageri i morgen
I et halvt årti har Depanneur forsynet Nørrebro med konserves, kaffe og kolde fadøl i Griffenfeldsgade. Men nu har den lille kiosk har fået vokseværk og flytter til nye lokaler for at udleve drømmen om et bagelbageri. Åbningen sker i morgen.
CLICK HERE FOR ENGLISH VERSION
Det er sædvanligvis kiosken, man retter kurs mod, når man står og mangler en pose chips og en liter mælk klokken 22.30, eller når solen står højt, og man får lyst til den nyeste Magnum-ispind på gåturen. Men hos enkelte kiosker i København er besøgsoplevelsen langt større. Det gælder for eksempel hos KIHOSKH på Vesterbro og Depanneur på Nørrebro, der begge har hævet standarden for kiosk-konceptet. Nu er sidstnævnte klar til at udbygge tiltrækningskraften endnu mere.
Bagels redder dagen
I fem år har Depanneur i Griffenfeldsgade ved Folkets Park på Nørrebro været kiosk, kaffe og bar, hvor man både har kunnet købe dåsetomater med hjem, få en kop kaffe eller nyde en fadøl i solen. Nu er Depanneur vokset ud af sine rammer og flytter til nye og større lokaler i Rantzausgade for at udfolde sit koncept endnu mere og tilføre et bagelbageri.
“Hele ideen bag Depanneur kom efter at have boet et års tid i Montreal, hvor der er depanneurs, eller kiosker, på hvert et gadehjørne. Ordet kommer af depannér, som betyder at hjælpe ud af knibe eller ‘troubleshoote’. Det har været kernen i vores idé fra starten, og nu udvider vi det koncept til både at omfavne bagels, vinhandel og mere kiosk,” siger Daniel Rørbæk, direktør.
Med flytningen får Depanneur flere kvadratmeter at boltre sig på, og det har gjort det muligt at inkludere et bagelkoncept til forretningen. I samarbejde med Jesper Gøtz, som tidligere har startet Lille Bakery, er opskriften på en surdejsbagel blevet udviklet.
“Vi har haft lyst til at introducere bagels, lige siden vi startede. Det er en kæmpe ting i Montreal og ret forskelligt fra, hvordan vi kender bagels herhjemme. Jesper har hjulpet os med at udvikle nogle fremragende bagels, som man både kan købe med hjem i poser eller prøve med vores signaturspreads på stedet eller to-go,” siger Mike Wittrup, kreativ direktør.
Det nye Depanneur vil også byde på et mindre menu med små anretninger. De slår dørene op i morgen fredag den 17. juli, hvor der vil være gratis bagels hele dagen til alle, der kommer forbi.