Pizzadejen er blevet revolutioneret – igen
Restauranten Mother er kendt for på utraditionel vis at bage pizza med surdej. Nu udskifter de salt med havvand for at opnå endnu større smag. Men er det nødvendigt? Copenhagen Food har testet det og giver dig dommen.
Hvad er mest afgørende for, om en pizza er god? Er det toppingen? Tomatsaucen? Eller hvad med bunden? Italienske Mother i Kødbyen mener, at bunden er det vigtigste. Siden 2010 har de bagt pizzadej med surdej for at give en god smag. Men nu er surdej ikke længere nok.
Blød dej
Nu tager den italienske restaurant det næste skridt i forhold til deres pizzabunde. Efter seks måneders arbejde introducerer de nemlig en ny, sundere og mere smagfuld måde at bage pizza på. I stedet for at benytte almindelig salt og vand, vil Mother nu bage deres pizzadej med havvand. Og hvorfor så det?
Vi satte os for at undersøge, hvor stor en forskel havvand kan egentlig gøre for pizzaen? Derfor mødtes vi med den italienske kok og ejer af Mother, David Biffani, som gav os den fulde forklaring og en smagsprøve. David Biffani stiller to margheritaer overfor.
”Den ene pizza er bagt med almindelig salt, og den anden er bagt med havvand. Det er fuldstændigt den samme tomatsauce, mozzarella og basilikum, der er på toppen. Det er kun bundene, der er forskel på,” fortæller David.
Umiddelbart ser de fuldstændigt identiske ud. Den første mundfuld afslører heller ikke noget. Først efter at have tygget et par bidder bliver forskellen tydelig. Den ene pizza har en blød dej, som er let at skære og tygge i. Den anden virker næsten sej i det og smager mere af salt sammenlignet med den første. Den bløde er ikke overraskende den, som er lavet på havvand.
”Det er jo en smagssag, hvad der smager godt. Men havvandet indeholder en masse naturlige mineraler, som er de samme som dem, vi har i kroppen i forvejen. Ved at bruge havvandet i pizzaen opnår man en mere balanceret og naturlig smag, som gør, at pizzaen bare smager bedre, når man får den i munden,” fortæller David Biffani.
Det sunde udgave af pizza
Havvandet gør en forskel for smagen. Og som en lille bonusinformation til dem, som går op i sundhed, bør man måske nævne, at der følger en række sundhedsmæssige fordele med den nye havvandspizza.
For det første indeholder havvand mindre natriumklorid – altså ren salt – og man indtager derfor en mindre mængde salt. Derudover er havvandet med til at booste optagelsen af mineraler i kroppen, og det aktiverer også stofskiftet. David Biffani må dog holde på, at pizza nok ikke bliver en rigtig sund spise. Men med havvandet er den blevet en smule sundere, og så smager den endnu bedre.
Læs mere på www.mother.dk.
Mother
Høkerboderne 9-15
1712 København V
+45 22 27 58 98