De bedste pizzaer i København
Selvom betegnelsen ’gourmetpizza’ er blevet en del af de fleste menneskers ordforråd de seneste år, så er den italienske klassiker i bund og grund stadig en folkelig og jordnær oplevelse. Vi har fundet en håndfuld pizzasteder i København, hvor vi mener, du kan få en god pizza. Du bestemmer selv, om du vil spise af tallerken eller papæske.
CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION
Surt
SURT bor i smukke lokaler med hjemmelavet kakkelovn Bag Elefanterne i Carlsberg Byen. Her bliver der brugt hele fem typer mel til pizzadejen, som kræver mellem 30-34 timer at forberede. Fra menuen kan du vælge seks forskellige typer pizze på det sæsonbaserede kort: tre røde klassikere med tomatsauce, som består, og tre hvide, som skifter løbende.
”At åbne en restaurant er som at have folk på besøg hjemme i sin lejlighed. Det er meget personligt,” forklarer ejer Giuseppe Oliva, der sammen med sin bror selv har bygget stenovnen. Udsagnet tegner et meget godt billede af, hvor meget energi, der lægges i serveringerne hos SURT. Kvaliteten gør også, at vi her er i den dyrere ende af pizza-skalaen. En enkelt marinara koster 100 kroner, og den dyreste version ender på 160 kroner. Vi synes under alle omstændigheder, at det er kvaliteten og de ekstra mønter værd – det er virkelig nogle anbefalelsesværdige pizzaer, der serveres.
Bag Elefanterne 2,
1799 København V
Gola
På Rantzausgade ligger nu en forfriskende lille sag, som ikke er at finde ret mange andre steder i Danmark: et roman-style slice joint, der hedder Gola. Her bliver Roms pizzastil på autentisk vis bragt til København af køkkenchef Antonio Pasottos, hvis hjemland er Italien. Her sælges altaglio pizza (by the cut), og det lille hang-out-spot lægger op til en rar, afslappet og familiær stemning og hygge med et par slices, et glas naturvin eller en øl.
Udgangspunktet for alle slices er en sublim dej, der kræver mellem 48-72 timers hævning, og som ender ud i stykker, der er sprøde i bunden, bløde i toppen og med masser af huller derimellem. Alt er lavet fra bunden, og råvarerne kommer fra små producenter i Italien eller lokale københavnersteder. Udvalget af pizza byder på daglig basis på 8-10 forskellige slags, hvoraf nogle få som fx margherita er ‘house stable’, og resten ændrer sig efter sæsonens udbud og leverandører. En af bestsellerne hos Gola har siden åbningen været det veganske slice med gulerodscreme og marineret squash, og når nu topping-kreativiteten har frit spil, har andre mere utraditionelle, men nævneværdige stykker været figen og pære, Porchetta di Coppa eller ovnbagt butternut, timian, nduja og gedeost. Gola bringer en ny måde at nyde den elskede pizza på til København, og vi er ret vilde med det.
Rantzausgade 47
2200 København
Corsa Pizza
Corsa Pizza er oprindeligt udsprunget af en idé mellem vennerne, Wood Wood–stifter Karl Oskar Olsen og Cofoco–ejer og –direktør Christian Lytje, hvor tanken er et autentisk pizzeria, der laver simple, ægte napolitanske pizzaer af de bedste økologiske råvarer. Corsa laver pizzaer af surdej efter egen opskrift, som bliver bagt ved 500 grader i 70 sekunder – ret eksplosivt, og det er netop dette, der giver den karakteristiske let brændte, sprøde skorpe på den ellers bløde pizza. Prøv deres pizza med burrata, mascarpone, spinat, persille og citron, eller fx den klassiske margherita. Der kommer surdejen virkelig til sin ret. Spis hos Corsa Pizza på Islands Brygge eller Østerbro (hvor du i øvrigt også kan få mindst lige så lækker morgenmad), eller tag dem med hjem.
Islands Brygge 83B, 2300 København
Østerbrogade 56, 2100 København
Pizzeria Da Gallo
Hos Pizzeria Da Gallo svinger den italienske pizzaiolo med navnet Salvatore Gallo napolitanske pizzaer over disken – pizzaer af netop den slags, som af FN’s kulturorganisation UNESCO er blevet føjet til verdenskulturarvlisten. De napolitanske pizzaer er kendetegnet ved at have en tynd bund, der kræver to hænder at håndtere, og en uimodståelig luftig skorpe, som er så smagfuld, at det næsten bliver den, man spiser sig imod og ikke kunne drømme om at kassere. Menukortet er sparsomt, og der er godt kun ti slags at vælge imellem, men hver pizza er spændende, og fylder lyder blandt andet på kartofler, friske svinepølser og rødløg, stærk salami, oliven og gorgonzola samt ansjoser, røget mozzarella og tørrede tomater. Når pizzaen kommer ud af ovnen, skærer Salvatore den i fire stykker, for det er sådan, man gør i Napoli. Og det føles nøjagtigt som at sidde i en lille lomme af Napoli, selvom vi befinder os i et beboerkvarter i Husum, hvor kiosken er en nabo, og børnene leger på vejen.
Glumsøvej 44,
2700 København
pizzeriadagallo.dk
Pizzicato
På Gammel Kongevej finder man et lille familieejet italiensk pizzeria. Stedet er småt og har kun to indendørs siddepladser ved vinduet. På trods af de få kvadratmeter har familien dog formået at skabe en autentisk italiensk atmosfære. Er du ikke så heldig at få en plads, så du man selvfølgelig tage pizzaen med hjem. Kommer man forbi på de mest velbesøgte tidspunkter omkring frokost og aftensmad, skal man være opmærksom på, at pladsen kan være lidt trængt. Men der er i klassisk italiensk ånd næsten altid plads til en ekstra. Prisen for en pizza ligger på omkring 75 kr., og du er altid velkommen til at ringe og bestille i forvejen.
Gammel Kongevej 101
1850 Frederiksberg C
pizzicato.dk
Spuntino
Spuntino er som at samle familien eller en flok gode venner omkring et bord i en italiensk baggård på en lun sommeraften. Under de mange grønne planter og stemningsfulde lys er der siden 2010 blevet serveret mad, tilberedt klassisk italiensk, og serveret family style på fade. Som noget nyt har Spuntino fået et lille udvalg af napolitanske pizzaer på menukortet, som laves med frisk fyld, tynd bund og højthævede, luftige kanter. Sidstnævnte opnår Spuntino ved at langtidshæve dejen og bage pizzaerne ved 400 grader, så dejen brænder sporadisk, mens den bager, og skaber de karakteristiske “leopardpletter”, som en napolitansk pizza har. Pizzaerne skifter, når menuen skifter, men der vil som udgangspunkt altid være fire at vælge imellem, hvoraf en af dem er vegetarisk. Lige nu kan du vælge mellem en klassisk margherita, en salami picante med mascarpone, parmesan, basilikum og ventricina, en med prosciutto rucola samt spinaci e burrata, som er en hvid pizza med mascarpone, spinat, persille og burrata.
Vesterbrogade 68,
1620 København V
cofoco.dk/restauranter/spuntino/
Mission
Mission er en moderne og uformel restaurant, som byder på californisk- og middelhavsinspirerede retter og udsøgte cocktails i kander. Menukortet indbyder til såvel en afslappet hverdagsoplevelse med et par gode snacks og en pizza som til en større aften med flere retter og cocktail-pitchers. Der er cirka fem pizzaer på kortet at vælge imellem. Prøv for eksempel en Margrethe, som er Missions svar på margheritaen, med tomat, mozzarella, Vesterhavsost, basilikum og hvidløg, eller Truffle, som er en hvid pizza med bøffelmozzarella og vintertrøfler.
Havnegade 44,
1058 København
missioncph.dk
The Pizza Bro
Cofocos tidligere ejer Torben Klitbo gav sig i sommers i kast med sprøde, italienske pizzaer på det nyåbnede madmarked Broens Gadekøkken. Dejen til pizzaerne bliver lavet på surdej og bagt på brænde af eksempelvis birke- eller bøgetræ i to italienske ovne. Bunden hos The Pizza Bro er altid sprød og økologisk, og toppingen er en kombination af de fineste italienske specialiteter og økologiske råvarer. Hen over vintermånederne rykker The Pizza Bro ind i et pakhus på Islands Brygge, hvor du kan komme forbi og få din pizzatrang stillet. Menukortet har fem forskellige slags at vælge imellem, og prisen starter ved 90 kroner.
Njalsgade 19D,
2300 København S
Pizza La Fiorita
Pizza La Fiorita har eksisteret siden 1991 og er et af de dér klassiske italienske steder, som gør tingene, som de altid er blevet gjort. Og hvorfor gøre andet, når man laver nogle virkelig gode pizzaer? Menukortet på Pizzeria La Fiorita er langt, og der er mange både ærkeitalienske og dansk fortolkede pizzaer at vælge imellem. Langt de fleste pizzaer har den klassiske bund af tomatsauce og mozzarella, men der er også 17 forskellige pizza bianche at vælge imellem. Den lille butik, som ligger et stenkast fra Nørreport og Dronning Louises Bro, sælger også pastaretter og andre italienske specialiteter. Indenfor er Pizzeria La Fiorita også udstyret med et tv, som viser sport og italienske sæbeoperaer, og udenfor kan du om sommeren nyde godt af udeserveringen – men skynd dig, for de små borde er eftertragtede.
Charlotte Ammundsens Plads 2, Kld.,
1359 København K
lafiorita.dk
Gorm’s i Magstræde
Kokken Gorm Wisweh har efterhånden lagt navn til hele 10 restauranter i blandt andet København, Odense og Aarhus, men dén i Magstræde er et af de absolut hyggeligste på listen, og så var det den første i rækken af restauranter. Restauranten har til huse i et gammelt, skævt bindingsværkshus og spreder sig over to etager. Her bliver der serveret gourmetpizzaer, antipasti og twistede desserter. Pizzaerne er lavet med en tynde, sprøde bund, som er lavet med semulje-mel, er særligt kendetegnende for pizzaerne hos Gorm’s, og fyldet er en blanding af klassisk italiensk og moderne nordisk.
Magstræde 16
1204 København K
gormspizza.dk
Neighbourhood
Neighbourhood startede ud som en lokal pizza- og cocktailbar på Vesterbro, men har siden udvidet med en restaurant på Frederiksborggade også. Pizzaerne på Neighbourhood er en morderne fortolkning af den italienske klassiker. Bunden er meget tynd, så det er altså ikke brødet, der mætter, men i stedet alt det lækre oven på pizzaen. Anderledes ved disse pizzaer er også, at det meste af fyldet ikke bliver bagt. Toppen på pizzaerne består i stedet af for eksempel friske grøntsager, pickles og frisk pesto. Neighbourhoods cocktails er ligesom pizzaerne lavet på økologiske råvarer, og så er de tilpasset efter menuen.
Istedgade 27 / Frederiksborggade 20D
1650 København V / 1360 København
neighbourhood.dk
La Vecchia Signora
Det her sted er i den grad et traditionelt italiensk pizzeria. Den sardiske ejer, Achille Melis, har selv importeret den store murstensovn, der hver dag bliver brugt til at levere de sprødeste pizzaer. Tradition tro er det pizzaioloen, der sørger for, at flammerne i oven er helt rigtige. Selv om La Vecchia Signora er kendt for deres pizzaer, kan du også få mange andre italienske klassikere. Prisen på en pizza ligger på omkring 135 kr., og der 16 forskellige at vælge i mellem.
Grønnegade 12-14
1107 København K
lavecchiasignora.dk
Bæst
Vil du smage en af verdens bedste pizzaer? Pizzakongen Daniel Young har udgivet den ultimative pizzabog ”Where to Eat Pizza”. I et indlæg på forlagets hjemmeside har han præsenteret en liste over verdens bedste pizzaer, og her blev Bæst placeret på en flot 14. plads. Pizzaerne på Bæst bliver bagt ved bragende 500 grader i en brændefyret ovn, som er bygget i Napoli. Dejen er lavet af en blanding af lokalt og italiensk stenformalet mel, som er nænsomt surdejsgæret. Det unikke, lokale islæt lader sig heller ikke fornægte, og Bæst leger både med ingredienser som rosenkål og fedtegrever. Prisen for en pizza ligger på omkring 135 kroner. Prøv også deres hjemmelavede charcuterie og håndstrukket oste, mens du venter på pizzaen.
Guldbergsgade 29
2200 København N
baest.dk
Pizzeria Luca
Her er endnu én pizzapusher, der kan pryde sig af at være blandt verdens bedste. I maj 2019 blev Pizzeria Luca nemlig kåret til verdens 5. bedste pizza af organisation 50 Top Pizza – og det på trods af, at pizzeriaet netop havde slået dørene op. Hos det nyåbnede Pizzeria Luca mener man, at den perfekte pizzadej kræver 72 timers kærlighed. Så det er præcis det, den får. Opskriften på dejen kommer fra den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platania, som pizzeriaet også er opkaldt efter. Alle pizzaer er klassisk italienske med ingredienser som salami picante, mozzarella, ansjoser og pecorino – du kan med andre ord ikke gå galt i byen med dit valg.
Gammel Strand 42,
1202 København
iloveluca.dk
LÆS OGSÅ: Verdens 5. bedste pizza fås i København