Overdådige opskrifter med oliven og olivenolie
Oliven har fundet sin plads i køkkenerne i en eller anden udformning. Hos nogle står den på glas, hos andre ligger den i lage. Måske tyr man til de udstenede slags, nu er fyldt med enten mandler eller hvidløg i stedet, og hos størstedelen findes de som finpresset olie og udgør basen for opskrifter fra hele af verden. Nu er der kommet en bog om de små frugter og deres gyldne dråber
..er udgivet i samarbejde med Muusmann Forlag.
Vejledende udsalgspris: 299,95 DKK
Spanien er verdens største producent af olivenolie, og hjemlandet for den lille finca Garden of Lemons, der er placeret ved foden af Sierra Nevada-bjergene mellem et hav et olivenmarker. Her bor parret Ingo Schnauser og Henrik Vilain, som selv producerer oliven og olie deraf. Forfatterne har tidligere udgivet kogebogen Citroner og nu er tiden kommet til oliven. Parrets kærlighed til oliven er endt som en bog, der ikke kun indeholder et væld af gode olivenholdige opskrifter med inspiration fra store dele af kloden, men som også fungerer som et oplysningsværk om oliventræets kulturhistorie og produktionen af olivenolie. Alle opskrifter i bogen er vegetariske, men de fleste fungerer også perfekt som sides eller tilbehør til kødserveringer.
Vi har fået lov at dele et par opskrifter der, ligesom resten af bogen, er fyldt med smag og farve