Yndlingstomattærte

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Dej
2 dl hvedemel
1½ dl groft speltmel fra Storhaven
40 g smør
½ tsk salt
Ca. ½ dl vand
Lidt kartoffelmel
Fyld
400 g små cherrytomater fra en af Læsøs gode haver
1 bundt bredbladet persille
Lidt frisk spinat
1 spsk olivenolie eller Læsø-rapsolie
Læsøsalt og friskkværnet peber

Yndlingstomattærte

Af: Helle Brønnum Carlsen / Foto: John Bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom meltyperne, smør og salt i en foodprocessor og blend, til det er en smuldret masse. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dejen danner en klump. Kom lidt kartoffelmel på et koldt bord og rul dejen ud med en kagerulle. Kom dejen i en smurt tærteform. Læg alufolie foldet som en pølse langs kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200 grader i 12 minutter.

2
Færdig

Til sidst

Halver tomaterne. Skyl persille og spinat og hak det groft. Vend det med lidt olie, salt, peber og læg i bunden på den forbagte tærte. Kom tomaterne ved og dryp med lidt mere olie. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til tomaterne er let brunede.

previous
Grillet lammemørbrad med krydderurte-crust, grillede kartofler og løg
next
Æblekamme med ingefær og kanel

Add Your Comment