Dej | |
2 dl hvedemel | |
1½ dl groft speltmel fra Storhaven | |
40 g smør | |
½ tsk salt | |
Ca. ½ dl vand | |
Lidt kartoffelmel | |
Fyld | |
400 g små cherrytomater fra en af Læsøs gode haver | |
1 bundt bredbladet persille | |
Lidt frisk spinat | |
1 spsk olivenolie eller Læsø-rapsolie | |
Læsøsalt og friskkværnet peber |
1 Færdig | FørstKom meltyperne, smør og salt i en foodprocessor og blend, til det er en smuldret masse. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dejen danner en klump. Kom lidt kartoffelmel på et koldt bord og rul dejen ud med en kagerulle. Kom dejen i en smurt tærteform. Læg alufolie foldet som en pølse langs kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200 grader i 12 minutter. |
2 Færdig | Til sidstHalver tomaterne. Skyl persille og spinat og hak det groft. Vend det med lidt olie, salt, peber og læg i bunden på den forbagte tærte. Kom tomaterne ved og dryp med lidt mere olie. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til tomaterne er let brunede. |