2 forårsløg | |
200 g hakket gris | |
salt | |
1 æg | |
2 spsk. østerssauce | |
1 spsk. fintrevet ingefær | |
1 fed fintrevet hvidløg | |
20 - 20 plader wontondej | |
Chilisauce | |
2 dl kogevand fra kogning af wontons | |
4 - 6 spsk. god chiliolie | |
2 spsk. risvinseddike | |
1 spsk. sesamolie | |
1/2 tsk. sukker | |
2 spsk. soja | |
Tilbehør | |
Dampet pak choi eller kinakål | |
Servering | |
2-3 forårsløg | |
Lidt hakket koriander | |
Lidt ristede sesamfrø |
1 Færdig | FØRSTNår du skal lave dine wontons, starter du med at snitte dine forårsløg fint. |
2 Færdig | DEREFTERRør hakket gris sammen med salt, forårsløg, æg, østerssauce, ingefær og hvidløg. |
3 Færdig | OGFyld cirka 1 teskefuld fars på hvert stykke dej. Luk dejen ved for eksempel at folde den til en trekant og klemme siderne sammen, eller ved at nippe den hele vejen rundt som en vifte. |
4 Færdig | OGKog wontons i kogende, saltet vand i 3-4 minutter, eller til dej og fyld er gennemtilberedt. Gem vandet og damp gerne pak choi eller grove stykker kinakål i vandet. |
5 Færdig | OGNår du skal lave din chilisauce varmer 2 deciliter kogevand op og rør chiliolie, eddike, sesamolie, sukker og soja i. Varm det hele op til lige over kogepunktet. |
6 Færdig | OGVend de færdige wontons i saucen, eller anret dem i skåle, og hæld den varme chilisauce over. |
7 Færdig | TIL SIDSTTop med fintsnittet forårsløg, lidt koriander og sesamfrø. Og servér straks med dampet grønt til. |