Wontons i chilisauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 forårsløg
200 g hakket gris
salt
1 æg
2 spsk. østerssauce
1 spsk. fintrevet ingefær
1 fed fintrevet hvidløg
20 - 20 plader wontondej
Chilisauce
2 dl kogevand fra kogning af wontons
4 - 6 spsk. god chiliolie
2 spsk. risvinseddike
1 spsk. sesamolie
1/2 tsk. sukker
2 spsk. soja
Tilbehør
Dampet pak choi eller kinakål
Servering
2-3 forårsløg
Lidt hakket koriander
Lidt ristede sesamfrø

Wontons i chilisauce

Af: Louisa Lorang / Photo: Anders Schønemann

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Når du skal lave dine wontons, starter du med at snitte dine forårsløg fint.

2
Færdig

DEREFTER

Rør hakket gris sammen med salt, forårsløg, æg, østerssauce, ingefær og hvidløg.

3
Færdig

OG

Fyld cirka 1 teskefuld fars på hvert stykke dej. Luk dejen ved for eksempel at folde den til en trekant og klemme siderne sammen, eller ved at nippe den hele vejen rundt som en vifte.

4
Færdig

OG

Kog wontons i kogende, saltet vand i 3-4 minutter, eller til dej og fyld er gennemtilberedt. Gem vandet og damp gerne pak choi eller grove stykker kinakål i vandet.

5
Færdig

OG

Når du skal lave din chilisauce varmer 2 deciliter kogevand op og rør chiliolie, eddike, sesamolie, sukker og soja i. Varm det hele op til lige over kogepunktet.

6
Færdig

OG

Vend de færdige wontons i saucen, eller anret dem i skåle, og hæld den varme chilisauce over.

7
Færdig

TIL SIDST

Top med fintsnittet forårsløg, lidt koriander og sesamfrø. Og servér straks med dampet grønt til.
TIP: De er oplagte som snacks, men også gode som aftensmad. Især med grove grøntsager til – som en slags kinesiske ravioli.

previous
Summerrolls med spicy kylling
next
Ricebowl med sprøde rejer og kimchimayo

Add Your Comment