135 g speltknækbrød | |
Whiskysild | |
1 pakke spegesild uden vand (420 g) | |
1 ½ dl Singleton-whiskey | |
3 dl lage (bestående af 1 del 12% eddike, 2 dele sukker, 3 dele vand) | |
Skallen fra ½ appelsin | |
Syrnet fløde | |
2 dl syrnet fløde | |
2 dråber flydende røgsmag | |
"Shoestring" frites | |
2 store bagekartofler | |
1 liter solsikkeolie | |
Salt | |
Pynt | |
Finthakket grønt |
1 Færdig | FørstStart med at skylle dine sildefilletter, og skær dem i tynde stykker. Kog din lage op med alle ingredienserne på nær whiskyen og appelsinskallen. Når sukkeret er helt opløst, tager du gryden fra komfuret og lader lagen køle af. Hæld lagen i en ren glaskrukke med låg, inden du tilsætter whiskyen og appelsinskallen. Lad glasset trække i mindst to dage. |
2 Færdig | DerefterBrug et mandolinjern med julienneblad til at skære de store kartofler i tynde strimler. Kom strimlerne i koldt vand, og slyng dem derefter i en salatslynge. Læg dem på køkkenrulle, og lad dem tørre. Varm en gryde med solsikkeolie op til 180 grader. Fritér de strimlede kartofler lidt ad gangen i cirka 2 minutter, og læg dem på lidt tørt køkkenrulle. Strøg til sidst salt over, så det passer til din smag. Bland nu din syrnede fløde og røgdråberne. |
3 Færdig | Til sidstLæg et lille stykke speltknækbrød på en tallerken. Kom en teskefuld af fløden på ovenpå, og anret lidt whiskymarinerede sild på toppen af fløden. Server en fin lille skål med tynde, sprøde ”shoestring” frites på siden, og drys til sidst lidt finthakket grønt over. |