Wannabe-Toffifee

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1,2 dl piskefløde
100 g brun farin
25 g smør
1 nip salt
20 risteed afskallede hasselnødder
ca. 50 g nougat
75 g mørk chokolade
Lidt ektra chokolade til topping

Wannabe-Toffifee

Af: Louisa Lorang / Foto: Chris Tonnesen

Karamel, nougat, nødder og chokolade. Perfekt konfekt. Jeg har brugt en silikoneform, så de er lige til at trykke ud uden ballade. Opskriften giver ca. 20 stk.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Kom piskefløde, farin og sukker i en kasserolle og kog op i ca. 15-20 minutter, eller til massen er smeltet og karamellen er kogt gylden og tyk. Massen skal være 120 grader.

2
Færdig

DEREFTER

Tilsæt smør og salt og tag karamellen af varmen. Fordel karamellen (pas på; den er varm) i ca. 20 små, runde silikoneforme.
Kom en nød i hver form. Husk, at karamellen er varm. Sæt dem koldt, indtil karamellen har sat sig.

3
Færdig

OG

Smelt nougat og chokolade og fordel blandingen i de små karamelskaller. Sæt dem straks koldt til nougat-chokolade-blandingen har sat sig.

4
Færdig

TIL SIDST

Smelt chokoladen over vandbad og sprøjt en klat mørk chokolade på hver lille toffifee. Sæt formen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over. Tryk dem ud af formen inden brug, og servér dem kolde eller kølige.

5
Færdig

TIP

Jeg har lidt chokolade i nougaten. Det giver en fin mørk smag, som jeg er fan af, men de kan laves af ren nougat.

previous
Lakridsskumfiduser
next
Pistaciemarcipanbrød med rosenvand og kardemomme

Add Your Comment