1,2 dl piskefløde | |
100 g brun farin | |
25 g smør | |
1 nip salt | |
20 risteed afskallede hasselnødder | |
ca. 50 g nougat | |
75 g mørk chokolade | |
Lidt ektra chokolade til topping |
Karamel, nougat, nødder og chokolade. Perfekt konfekt. Jeg har brugt en silikoneform, så de er lige til at trykke ud uden ballade. Opskriften giver ca. 20 stk.
1 Færdig | FØRSTKom piskefløde, farin og sukker i en kasserolle og kog op i ca. 15-20 minutter, eller til massen er smeltet og karamellen er kogt gylden og tyk. Massen skal være 120 grader. |
2 Færdig | DEREFTERTilsæt smør og salt og tag karamellen af varmen. Fordel karamellen (pas på; den er varm) i ca. 20 små, runde silikoneforme. |
3 Færdig | OGSmelt nougat og chokolade og fordel blandingen i de små karamelskaller. Sæt dem straks koldt til nougat-chokolade-blandingen har sat sig. |
4 Færdig | TIL SIDSTSmelt chokoladen over vandbad og sprøjt en klat mørk chokolade på hver lille toffifee. Sæt formen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over. Tryk dem ud af formen inden brug, og servér dem kolde eller kølige. |
5 Færdig | TIPJeg har lidt chokolade i nougaten. Det giver en fin mørk smag, som jeg er fan af, men de kan laves af ren nougat. |