Waldorfsalat i brand

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bålstyrke: 5-6 Bålstyrke: 5-6
Grillrist Grillrist
Pincet Pincet
Sigte Sigte
Varmeresistente handsker Varmeresistente handsker
2 2 Granny Smith-æbler Granny Smith-æbler
1 håndfuld 1 håndfuld valnødder valnødder
1 1 blegselleri blegselleri
1 lille klase 1 lille klase grønne druer grønne druer
1 håndfuld 1 håndfuld skovsyre skovsyre
Dressing
1 1 citron citron
1 1 æggeblomme æggeblomme
1 tsk 1 teaspoon salt salt
½ tsk ½ tsk sukker sukker
2 dl 5/6 cup neutral olie (vindruekerne, raps eller majs) neutral olie (vindruekerne, raps eller majs)
1 dl 5/12 cup creme fraiche 38% creme fraiche 38%

Waldorfsalat i brand

Af: Eva H. Tram og Nicolai Tram / Foto: Eva H. Tram

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd bålet og lad det brænde til rolige flammer og intense gløder. Find en stor flad sten og placér den tæt på gløderne, uden at stenen er i selve bålet.

2
Færdig

Derefter

Stil æblerne på stenen, således at de udsættes for strålevarmen. Lad dem tage godt med farve og drej dem undervejs. Når æblerne er mørke hele vejen rundt (ca. 20 minutter), tages de væk fra bålet. Lad dem køle ned til stuetemperatur, skær dem i kvarter og fjern kernehuset.

3
Færdig

Til sidst

Lav så dressingen. Flæk citronen og grill den på risten med skæresiden nedad, indtil den er helt sort. Rør æggeblommen med 1 spsk. saft fra den grillede citron, salt og sukker, og pisk så olien i lidt ad gangen, så massen emulgerer til en mayonnaise. Bland mayonnaisen med creme fraiche og smag til med salt.

previous
Baba ganoush
next
Fyldte squashblomster

Add Your Comment