Bålstyrke: 5-6 | |
Grillrist | |
Pincet | |
Sigte | |
Varmeresistente handsker | |
2 Granny Smith-æbler | |
1 håndfuld valnødder | |
1 blegselleri | |
1 lille klase grønne druer | |
1 håndfuld skovsyre | |
Dressing | |
1 citron | |
1 æggeblomme | |
1 tsk salt | |
½ tsk sukker | |
2 dl neutral olie (vindruekerne, raps eller majs) | |
1 dl creme fraiche 38% |
1 Færdig | FørstTænd bålet og lad det brænde til rolige flammer og intense gløder. Find en stor flad sten og placér den tæt på gløderne, uden at stenen er i selve bålet. |
2 Færdig | DerefterStil æblerne på stenen, således at de udsættes for strålevarmen. Lad dem tage godt med farve og drej dem undervejs. Når æblerne er mørke hele vejen rundt (ca. 20 minutter), tages de væk fra bålet. Lad dem køle ned til stuetemperatur, skær dem i kvarter og fjern kernehuset. |
3 Færdig | Til sidstLav så dressingen. Flæk citronen og grill den på risten med skæresiden nedad, indtil den er helt sort. Rør æggeblommen med 1 spsk. saft fra den grillede citron, salt og sukker, og pisk så olien i lidt ad gangen, så massen emulgerer til en mayonnaise. Bland mayonnaisen med creme fraiche og smag til med salt. |