Vildt god bourguignon

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

800-1000 gram vildtbov/klump
1 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
Timian
1 lille dåse tomatpuré, 70 gram
4 dl rødvin
4 dl vildt-/oksebouillon
2 dl vand
Suppe
3 gulerødder
300 g svampe
1 glas perleløg, 190 gram
150 g bacontern
Salt og peber
Evt. jævner
Persille

Vildt god bourguignon

Af: Julie Hey fra bogen 'Hey! Det er vildt' / Foto: Betina Hastoft

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rens kødet for hinder og større sener, og skær kødet i tern. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Skræl 2 gulerødder, og skær dem i grove skiver.

2
Færdig

Derefter

Varm olie og smør op i en gryde, og brun kødet. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og 4-6 timiankviste, og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og vend rundt. Hæld vin i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon og vand, til kødet er dækket. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer.

3
Færdig

Og

Si saucen over i en ren gryde. Fisk kødet op af gryden, og læg det i saucen. Kassér de kogte løg og gulerødder. Lad sauce og kød simre i gryden i 20-30 minutter uden låg.

4
Færdig

Til sidst

Skræl 3 gulerødder, og skær dem i små tern. Rens svampene, og skær dem i kvarte. Si væden fra perleløgene. Rist baconen af på en tør pande. Tilsæt gulerødder, svampe og perleløg, og rist i 5 minutter. Hæld hele blandingen i saucen med kødet, og smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen.

Tip: Drys evt. med krydderurter, og server med brød eller bagt kartoffelmos.

previous
Stegt and på blomkålspuré
next
Søde rødbedemuffins

Add Your Comment