800-1000 gram vildtbov/klump | |
1 løg | |
3 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
1 spsk. olivenolie | |
1 spsk. smør | |
Timian | |
1 lille dåse tomatpuré, 70 gram | |
4 dl rødvin | |
4 dl vildt-/oksebouillon | |
2 dl vand | |
Suppe | |
3 gulerødder | |
300 g svampe | |
1 glas perleløg, 190 gram | |
150 g bacontern | |
Salt og peber | |
Evt. jævner | |
Persille |
1 Færdig | FørstRens kødet for hinder og større sener, og skær kødet i tern. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde både. Skræl 2 gulerødder, og skær dem i grove skiver. |
2 Færdig | DerefterVarm olie og smør op i en gryde, og brun kødet. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og 4-6 timiankviste, og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og vend rundt. Hæld vin i gryden, og lad det bruse af. Tilsæt bouillon og vand, til kødet er dækket. Lad retten simre under låg i ca. 2 timer. |
3 Færdig | OgSi saucen over i en ren gryde. Fisk kødet op af gryden, og læg det i saucen. Kassér de kogte løg og gulerødder. Lad sauce og kød simre i gryden i 20-30 minutter uden låg. |
4 Færdig | Til sidstSkræl 3 gulerødder, og skær dem i små tern. Rens svampene, og skær dem i kvarte. Si væden fra perleløgene. Rist baconen af på en tør pande. Tilsæt gulerødder, svampe og perleløg, og rist i 5 minutter. Hæld hele blandingen i saucen med kødet, og smag til med salt og peber. Jævn evt. saucen. Tip: Drys evt. med krydderurter, og server med brød eller bagt kartoffelmos. |