1 hel fasan, ristet | |
Salt og peber | |
1 løg | |
1 fed hvidløg | |
Olivenolie | |
250 g risottoris, arborio | |
1 ½ dl hvidvin | |
8-10 dl kogelage fra fasanen/hønsebouillon | |
400 g svampe | |
2 spsk. smør | |
Ca. 100 gram parmesan | |
Persille |
1 Færdig | FørstKog fasanen i letsaltet vand i 45 minutter. Sigt kogelagen igennem et rent viskestykke over en skål. Gem kogelagen til risene. Læg fasanen på en tallerken, og lad den trække i 20 minutter. |
2 Færdig | DerefterPil løg og hvidløg, og hak dem fint. Varm 3 spsk. olivenolie op på en stor sauterpande, og steg løgene i olien, uden at de tager farve. Tilsæt ris, og vend dem godt i olien. Hæld hvidvin over risene, og lad det koge ind. Skru ned til middelvarme, og tilsæt 2 dl kogelage fra fasanen eller |
3 Færdig | Til sidstPluk fasankødet fra skroget, og del det i mindre stykker. Rens svampene grundigt, og del dem. Riv osten fint. Tilsæt smør og ost i risottoen, og rør, til den bliver cremet. Spæd evt. til med kogelage til den ønskede konsistens. Rist svampene gyldne i 1 spsk. olivenolie og lidt salt i 3 minutter på en pande. Vend svampe, fasankød og hakket persille i risottoen, og smag til med salt og peber. |