# × luk
Veggieburgere med græskarrösti

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Boller
2 dl sødmælk
25 g gær
50 g sukker
500 g mel
3 æg
125 g blødt smør
2 tsk salt
Æg eller mælk til pensling
Bøffer
300 g revet græskar (grå type, fx crown prince)
100 g valnødder
50 g havregryn
1 stort rødløg
2 dl kikærtemel (kan erstattes med hvedemel)
1 dl sesamfrø
3 æg
1 dl olie
1 håndfuld frisk timian
1 tsk spidskommen
Salt og peber
Olie til stegning
Fyld
5-6 store løg
2-3 rødbeder
5-6 gulerødder
1 håndfuld frisk rosmarin og basilikum
2 dl mayonnaise
Frisk spinat
Hot sauce

Veggieburgere med græskarrösti

Af: Søren Staun fra bogen 'Græskar'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Mælken lunes til 35 grader. Gær og sukker opløses heri. Sigt melet i ad 2 omgange. Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt smør og salt. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen slipper skålen. Ælt i 10 minutter og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse i en tildækket skål.

2
Færdig

Derefter

Form dejen til 8 boller, kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter. Pensl med sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i ca. 15 minutter.

3
Færdig

Og

Løgene skæres i skiver og steges i rigeligt smør ved middelvarme, indtil de er gyldne, bløde og karamelliserede. Rødbeder og gulerødder skrælles og rives. Basilikum og rosmarin hakkes og blandes sammen med mayonnaisen.

4
Færdig

Og

Græskar klargøres, rives groft og vejes af til 300 g. Valnødder og havregryn køres til mel på en minihakker eller en foodprocessor. Løget skæres og køres helt glat på en minihakker. Bland alle ingredienserne sammen til en fast masse. Lad det stå på køl i 30 minutter.

5
Færdig

Til sidst

Form og steg bøfferne på en pande med lidt olie ved middelhøj varme, indtil de er gyldne. Smør begge sider af bollen med mayonnaisen. Samles med gulerødder i bunden. Dernæst bøffen og bløde løg dryppet med lidt hot sauce. Til sidst spinat og rødbeder.

previous
Fyldt babygræskar med kylling
next
Græskarpizza med æble, bacon og bløde løg

Add Your Comment