Boller | |
2 dl sødmælk | |
25 g gær | |
50 g sukker | |
500 g mel | |
3 æg | |
125 g blødt smør | |
2 tsk salt | |
Æg eller mælk til pensling | |
Bøffer | |
300 g revet græskar (grå type, fx crown prince) | |
100 g valnødder | |
50 g havregryn | |
1 stort rødløg | |
2 dl kikærtemel (kan erstattes med hvedemel) | |
1 dl sesamfrø | |
3 æg | |
1 dl olie | |
1 håndfuld frisk timian | |
1 tsk spidskommen | |
Salt og peber | |
Olie til stegning | |
Fyld | |
5-6 store løg | |
2-3 rødbeder | |
5-6 gulerødder | |
1 håndfuld frisk rosmarin og basilikum | |
2 dl mayonnaise | |
Frisk spinat | |
Hot sauce |
1 Færdig | FørstMælken lunes til 35 grader. Gær og sukker opløses heri. Sigt melet i ad 2 omgange. Tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt smør og salt. Tilsæt evt. mere mel, indtil dejen slipper skålen. Ælt i 10 minutter og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse i en tildækket skål. |
2 Færdig | DerefterForm dejen til 8 boller, kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter. Pensl med sammenpisket æg eller mælk og bag ved 180 °C i ca. 15 minutter. |
3 Færdig | OgLøgene skæres i skiver og steges i rigeligt smør ved middelvarme, indtil de er gyldne, bløde og karamelliserede. Rødbeder og gulerødder skrælles og rives. Basilikum og rosmarin hakkes og blandes sammen med mayonnaisen. |
4 Færdig | OgGræskar klargøres, rives groft og vejes af til 300 g. Valnødder og havregryn køres til mel på en minihakker eller en foodprocessor. Løget skæres og køres helt glat på en minihakker. Bland alle ingredienserne sammen til en fast masse. Lad det stå på køl i 30 minutter. |
5 Færdig | Til sidstForm og steg bøfferne på en pande med lidt olie ved middelhøj varme, indtil de er gyldne. Smør begge sider af bollen med mayonnaisen. Samles med gulerødder i bunden. Dernæst bøffen og bløde løg dryppet med lidt hot sauce. Til sidst spinat og rødbeder. |