1 hoved (500 g) blomkål | |
1 (300 g) sød kartoffel | |
240 g (1 dåse) kogte kikærter | |
3 fed hvidløg | |
1 løg | |
3 - 4 tsk garam masala | |
1 tsk stødt ingefær | |
2 tsk stødt spidskommen | |
1 tsk karry | |
1/2 tsk chili, flager eller stødt (kan eventuelt udelades) | |
4 spsk tomatpuré | |
2 dåser kokosmælk | |
olie til stegning | |
salt og friskkværnet peber |
En af de første gange jeg lavede en butter chicken uden kylling var for to år siden – og det var virkelig kærlighed ved første blik. Opskriften er derfor tryllet med alt det bedste, jeg husker fra dengang, og hvor jeg virkelig har kræset for detaljerne.
1 Færdig | FØRSTForvarm ovnen på 200 grader varmluft. |
2 Færdig | DEREFTERSnit blomkålen i små buketter. Læg dem i et smurt ovnfast fad sammen med de kogte kikærter og tern af søde kartofler. Kom fadet i den varme ovn og lad det bage i cirka 15 minutter. |
3 Færdig | OGSnit imens løg og hvidløg og steg dem på en pande i olie. Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, karry og chili og lad det simre på høj varme. Tilsæt tomatpuré og kokosmælk. Skru ned, rør godt rundt og lad det langsomt tykne ved middel varme, til det får en flot dyb orange farve. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis saucen er for tyk. Smag til med limesaft, salt eller peber. |
4 Færdig | OGKog risene og varm naanbrødene i den varme ovn. |
5 Færdig | TIL SIDSTTilsæt grøntsagerne til saucen i panden, når de er stegt færdige i ovnen. Vend dem godt og lad retten simre ved lav eller middel varme i et par minutter inden servering. |
6 Færdig | TIPJeg serverer her retten med mynte – men koriander eller bredbladet persille er mindst lige så skønt. |