• Home
  • Fisk og skaldyr
  • Varmrøget regnbueørred med julesalat, syltet citron, dukkah og flødeostecreme
Varmrøget regnbueørred med julesalat, syltet citron, dukkah og flødeostecreme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

300 g varmrøget regnbueørred
2 julesalathoveder
1 håndfuld bitre (f.eks. frissé og radicchio) salater
Dressing
1/4 saltsyltet citron
4 spsk. citronsaft
¾ dl olivenolie
1½ spsk. dijonsennep
1½ tsk. sukker
peber
Dukkah
50 g mandler
½ tsk. anisfrø
½ tsk. knust allehånde
½ tsk. spidskommen
½ tsk. korianderfrø
½ tsk. salt
1 knivspids sukker
Flødeostecreme
1 dl flødeost, gerne Kirks
1 spsk. citronsaft
1 stor potte purløg

Varmrøget regnbueørred med julesalat, syltet citron, dukkah og flødeostecreme

Af: Claus Meyer / Foto: Chris Tonnesen

Retten her føjer sig til en stolt tradition for at bruge fjerne egnes krydderier i det danske julekøkken. Den nordafrikanske krydring og den syltede citron fra samme hjørne af verden går overraskende godt sammen med den røgede fisk og den bitre salat.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Pluk den røgede fisk i mindre stykker. Pluk salaten i blade, og pluk de største blade i mindre stykker. Læg salaten i iskoldt vand, mens du forbereder resten.

2
Færdig

DEREFTER - Dressing

Blend syltet citron, citronsaft, olivenolie, dijonsennep og sukker til en ensartet dressing – i en høj blender eller i et glas, der passer til en stavblender. Smag til med peber.

3
Færdig

OG - Dukkah

Rist mandler, anisfrø, allehånde, spidskommen og korianderfrø på en tør pande i 5-6 minutter ved svag varme. Hak det hele groft, og ryst det sammen med salt og sukker.

4
Færdig

OG - Flødeostecreme

Rør flødeost og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.

5
Færdig

TIL SIDST - Ved ervering

Snit purløget fint. Hæld vandet fra salaten, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke. Vend salaten med dressingen, og fordel den på et fad. Fordel den røgede fisk ovenpå salaten. Anret flødeostecremen ovenpå, og drys med purløg og dukkah lige før servering.

previous
Saltbagt honningrødvinsglaseret selleri med sprød boghvede, pinjekerner og sellerimos
next
Saltbagt honningrødvinsglaseret selleri

Add Your Comment