• Home
  • Dansk
  • Tuna Escalivada – grillet salat med tun
Tuna Escalivada  – grillet salat med tun

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 medium squash
1 medium aubergine
2 rødløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
250 cherrytomater
lidt olie
4 - 5 skiver, gerne daggammelt surdejsbrød
1-2 håndfulde frisk bredbladet persille
Dressing
1 dåse tun i olivenolie
1 dl citronsaft
2-3 fed hvidløg
1 håndfuld frisk oregano
1 håndfuld frisk bredbladet persille
1 dl valnødder
3-4 tørrede figner
Salt og peber
Evt. lidt ekstra olivenolie

Tuna Escalivada – grillet salat med tun

Af: Martin Grøndal / Foto: Chris Tonnesen

Tun går godt i spænd med grøntsager og salat, men ikke kun som hele stykker. En cremet dressing med tun i hovedrollen har det med at stjæle showet, når de grillede grøntsager byder op til dans i de lange sensommeraftener. Og så er det en hovedret med nærmest intet kød.

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Start med dressingen. Blend tunen sammen med tunolie, citronsaft, hvidløg, oregano, persille, valnøddekerner og figner til en ensartet sauce. Smag til med salt, peber og citronsaft, og tilsæt evt. lidt mere olie, hvis saucen er er for tyk efter din smag – husk, at den gerne må smage kraftigt, da den skal vendes i de grillede grøntsager.

2
Færdig

DEREFTER

Skær lange skiver af squash og aubergine, og salt skiverne let, så du trækker væske ud og bedre kan grille dem.

3
Færdig

OG

Klargør nu de øvrige grøntsager til grillen, men hold dem adskilt, da de har forskellig tilberedningstid. Pil rødløgene, men vær opmærksom på at lade enden sidde. På den måde kan du skære dem i 6-8 både, der hænger sammen. Det gør dem lettere at grille. Halvér peberfrugterne, og skyl dem for kerner. Skyl tomaterne, og grill dem hele.

4
Færdig

OG

Vend grøntsagerne i lidt olie, grill eller steg dem hårdt, til de er møre med bid, og tag dem derefter af varmen. Grill brødskiverne, så de bliver godt ristet og kan suge dressing.

5
Færdig

OG

Skær de grillede grøntsager i mindre stykker, som du bedst kan lide det. Jeg kan godt lide en rustik grillsalat med forskellige større stykker i. Vend de grillede/stegte grøntsager i dressingen, oG smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Bræk brødskiverne i mundrette stykker, og vend brødet i sammen med et par håndfulde persille.

6
Færdig

TIL SIDST

Anret salaten på et stort fad, og servér en god flaske kølig vin til. Velbekomme.

previous
Laksesalat med nye kartofler og grønne ærter
next
Quiche med muslinger

Add Your Comment