1 medium squash | |
1 medium aubergine | |
2 rødløg | |
1 rød peberfrugt | |
1 grøn peberfrugt | |
250 cherrytomater | |
lidt olie | |
4 - 5 skiver, gerne daggammelt surdejsbrød | |
1-2 håndfulde frisk bredbladet persille | |
Dressing | |
1 dåse tun i olivenolie | |
1 dl citronsaft | |
2-3 fed hvidløg | |
1 håndfuld frisk oregano | |
1 håndfuld frisk bredbladet persille | |
1 dl valnødder | |
3-4 tørrede figner | |
Salt og peber | |
Evt. lidt ekstra olivenolie |
Tun går godt i spænd med grøntsager og salat, men ikke kun som hele stykker. En cremet dressing med tun i hovedrollen har det med at stjæle showet, når de grillede grøntsager byder op til dans i de lange sensommeraftener. Og så er det en hovedret med nærmest intet kød.
1 Færdig | FØRSTStart med dressingen. Blend tunen sammen med tunolie, citronsaft, hvidløg, oregano, persille, valnøddekerner og figner til en ensartet sauce. Smag til med salt, peber og citronsaft, og tilsæt evt. lidt mere olie, hvis saucen er er for tyk efter din smag – husk, at den gerne må smage kraftigt, da den skal vendes i de grillede grøntsager. |
2 Færdig | DEREFTERSkær lange skiver af squash og aubergine, og salt skiverne let, så du trækker væske ud og bedre kan grille dem. |
3 Færdig | OGKlargør nu de øvrige grøntsager til grillen, men hold dem adskilt, da de har forskellig tilberedningstid. Pil rødløgene, men vær opmærksom på at lade enden sidde. På den måde kan du skære dem i 6-8 både, der hænger sammen. Det gør dem lettere at grille. Halvér peberfrugterne, og skyl dem for kerner. Skyl tomaterne, og grill dem hele. |
4 Færdig | OGVend grøntsagerne i lidt olie, grill eller steg dem hårdt, til de er møre med bid, og tag dem derefter af varmen. Grill brødskiverne, så de bliver godt ristet og kan suge dressing. |
5 Færdig | OGSkær de grillede grøntsager i mindre stykker, som du bedst kan lide det. Jeg kan godt lide en rustik grillsalat med forskellige større stykker i. Vend de grillede/stegte grøntsager i dressingen, oG smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Bræk brødskiverne i mundrette stykker, og vend brødet i sammen med et par håndfulde persille. |
6 Færdig | TIL SIDSTAnret salaten på et stort fad, og servér en god flaske kølig vin til. Velbekomme. |