100 g hvid chokolade | |
250 g tørkage - sandkage eller lignende | |
50 g rasp | |
3 spsk havtornmarmelade | |
50 g flormelis | |
1 spsk vaniljesukker | |
4 spsk mørk rom - kan udelades eller erstattes af essens | |
Pynt | |
250 g overtræksmarcipan | |
Lidt flormelis | |
100 g mørk chokolade | |
Havtornmarmelade | |
2 usprøjtede citroner | |
1 kg havtorn | |
2 dl vand | |
700 g sukker | |
1½ tsk rød melatin |
1 Færdig | HavtornmarmeladeRiv skallen af citronerne og pres saften af. Kom havtornen i en gryde sammen med citronsaft og vand. Kog det op og lad det simre i 5 minutter. Blend det hele, så kernerne bliver knust. Sigt det over i gryden igen. Brug en fin sigte og kassér det, der bliver tilbage i sigten. Tilsæt sukkeret på nær 2 spiseskefulde. Bring gryden i kog igen og lad den simre i 10-15 minutter, mens urenhederne skummes væk. Rør det sidste sukker med melatin og drys det i marmeladen sammen med citronskallen. Rør jævnligt i marmeladen og lad den simre i et par minutter, inden den hældes på skoldede glas. Lad dem stå et øjeblik, inden lågene sættes på. |
2 Færdig | TræstammerSmelt chokoladen forsigtigt over vandbad, den må ikke komme over 40 grader. Bræk tørkagen i mindre bidder og kom den i en røreskål sammen med resten af ingredienserne på nær chokoladen. Rør det hele godt sammen, indtil massen er ensartet, og tilsæt så chokoladen. Rør, indtil massen er ensartet igen, og stil den i køleskabet. Del marcipanen op i to eller tre portioner og rul dem tyndt ud med en kagerulle imellem to stykker bagepapir. Kom lidt flormelis på bagepapiret, så klistrer det ikke så meget. Tag kagedejen ud af køleskabet, del den i to eller tre portioner og rul dem til pølser på ca. 2 cm tykkelse. Læg pølserne på marcipanen og rul den rundt om pølserne. Skær pølserne i passende stykker og dyp enderne i smeltet chokolade. |