Kagedej | |
2 æg str. M/L | |
125 g hvidt sukker | |
125 g smør | |
150 g kagemel (eller alm. hvedemel) | |
1 tsk. bagepulver | |
100 g ren rå marcipan | |
Karameltopping | |
100 g hasselnødder | |
100 g mandler | |
100 g hvidt sukker | |
100 g smør | |
½ dl piskefløde | |
½ dl lys sirup |
Sværhedsgrad: medium
Størrelse: springform, diameter ca. 23 cm
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 25 + 5 min.
1 Færdig | FØRSTTænd ovnen på 175 grader varmluft. |
2 Færdig | DEREFTERPisk æg og sukker længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt. |
3 Færdig | OGSmelt smørret i en lille gryde ved lav varme og lad det svale et øjeblik, inden det hældes i æggesnapsen. |
4 Færdig | OGBland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør forsigtigt dejen sammen. Riv marcipanen fint på et rivejern og vend den i dejen. |
5 Færdig | OGHæld dejen i en springform med en diameter på ca. 23 cm, der er beklædt med bagepapir på både bund og sider. |
6 Færdig | OGBag kagen i den varme ovn i 22-25 minutter, til den er gylden og ikke længere er blød i midten. Lav i mellemtiden karameltoppingen. |
7 Færdig | OGHak hasselnødderne og mandlerne groft. |
8 Færdig | OGKarameltopping: Hak hasselnødderne og mandlerne groft. Kom sukker, smør, fløde og sirup i en lille gryde og giv det et opkog under omrøring. Tilsæt de hakkede nødder og rør godt rundt for at undgå, at karamellen brænder på. Karamellen skal tage en meget ys karamelagtig farve (minder om en mild caffe latte i farven). |
9 Færdig | OGNår kagebunden har bagt de 22-25 minutter i ovnen, tages den ud. Fordel karameltoppingen på kagen i et jævnt lag. |
10 Færdig | TIL SIDSTSæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i 4-5 minutter. Karamellen skal |