• Home
  • Dansk
  • Torsk stegt med vejrøhonning og serveret med spidskål, urtemayo og tomater
Torsk stegt med vejrøhonning og serveret med spidskål, urtemayo og tomater

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Grøn urtemayo
3 æggeblommer
½ tsk sennep
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
½ dl persilleolie Persilleolie laver du på samme måde som estragonolie. Erstat blot estragon med persille.
2-3 dl neutral olie
Spidskål
1 spidskål skåret i både
1 spsk neutral olie
Salt
Fisk
4 torskefileter - i alt 400-600 g
1 spsk vejrøhonning
Salt, peber og sukker
1 spsk neutral olie

Torsk stegt med vejrøhonning og serveret med spidskål, urtemayo og tomater

Af: Rungthiwa Chummongkon / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Når du skal tilberede din grønne urtemayo, pisker du æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber grundigt sammen. Tilsæt olie og persilleolie lidt ad gangen, og pisk mayoen, indtil olien er optaget i blandingen. Bliver den for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand eller eddike i. Smag til med salt, sennep og eddike.

2
Færdig

Derefter

Når du skal tilberede din spidskål, varmer du en pande op og tilsætter olien. Steg spidskålbådene ved jævn varme i cirka 2 minutter på hver side. Tag panden fra varmen, og drys med salt.

3
Færdig

Og

Rens, skyl og tør fiskestykkerne. Bland honning, salt og peber sammen i en skål, og vend stykkerne heri. Varm en pande op, og tilsæt olien. Steg fisken ved jævn varme i cirka 2-3 minutter på hver side. Tilbered fisken, så den er midt imellem at være rå og
gennemstegt.

4
Færdig

Til sidst

Kom et par skefulde urtemayo på fire tallerkener, og læg kål og fisk ovenpå. Pynt med halverede cherrytomater og agurkeskiver.

previous
Glaseret blomkål med lun cremefraiche, dildolie, mandler og revet gedeost
next
Saltet torsk med sumak, blodappelsiner og fennikel

Add Your Comment