Grøn urtemayo | |
3 æggeblommer | |
½ tsk sennep | |
1 spsk hvidvinseddike | |
1 tsk salt | |
½ dl persilleolie | |
2-3 dl neutral olie | |
Spidskål | |
1 spidskål skåret i både | |
1 spsk neutral olie | |
Salt | |
Fisk | |
4 torskefileter - i alt 400-600 g | |
1 spsk vejrøhonning | |
Salt, peber og sukker | |
1 spsk neutral olie |
1 Færdig | FørstNår du skal tilberede din grønne urtemayo, pisker du æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber grundigt sammen. Tilsæt olie og persilleolie lidt ad gangen, og pisk mayoen, indtil olien er optaget i blandingen. Bliver den for tyk undervejs, kan du piske nogle dråber vand eller eddike i. Smag til med salt, sennep og eddike. |
2 Færdig | DerefterNår du skal tilberede din spidskål, varmer du en pande op og tilsætter olien. Steg spidskålbådene ved jævn varme i cirka 2 minutter på hver side. Tag panden fra varmen, og drys med salt. |
3 Færdig | OgRens, skyl og tør fiskestykkerne. Bland honning, salt og peber sammen i en skål, og vend stykkerne heri. Varm en pande op, og tilsæt olien. Steg fisken ved jævn varme i cirka 2-3 minutter på hver side. Tilbered fisken, så den er midt imellem at være rå og |
4 Færdig | Til sidstKom et par skefulde urtemayo på fire tallerkener, og læg kål og fisk ovenpå. Pynt med halverede cherrytomater og agurkeskiver. |