Torsk, broccolipuré og svampe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

600 g torsk
1 bakke svampe: dødstrompet (stor trompetsvamp) eller shitakisvampe
1 citron
1 net hjertemuslinger
5 dl fløde
1 pose grove chips
1 bakke karse
2 stk. broccoli
3 spsk økologisk smør
2 dl hvidvin
4 dl hønsefond
Olie til stegning
Salt og peber

Torsk, broccolipuré og svampe

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hæld hjertemuslingerne i koldt vand, og lad dem ligge 10 minutter. Tag dem op, og dryp dem af. Varm en sauterpande op. Når den er meget varm, hælder du muslinger og hvidvin i og damper under låg, til de åbner sig. Tag cirka halvdelen fra, og pil muslingerne ud af skallen. Hæld skallerne ved igen, og lad det småkoge i 10-15 minutter. Tag muslingerne op, og hæld fløden ved. Lad saucen koge ind ved middelvarme.

2
Færdig

Derefter

Skær broccolien ud i grove buketter, og rist dem møre i en gryde. Hæld hønsefond på, så de er totredjedele dækket. Tilsæt lidt vand, hvis fonden ikke rækker. Læg låg på, og damp møre. Tag broccolien op, og blend glat med lidt af væsken og smør. Smag til med salt, peber og citron.

3
Færdig

Og

Skær torsken i ønskede stykker, og varm en pande op, til den er rygende varm. Steg torsken helt gylden på den ene side. Når fisken er gylden, vender du den om og tilsætter smør til panden. Fisken tages af, og svampene hældes på panden og steges hårdt og hurtigt.

4
Færdig

Til sidst

De pillede muslinger luner du i muslingesaucen. Broccolipuréen varmes igennem, og den stegte fisk serveres med puréen, saucen, de stegte svampe og knuste chips over. Drys til sidst med karse.

previous
Bagte jordskokker, jordskoksauce og sesam
next
Jordskokmousse, krokant og persillegranité

Add Your Comment