500 g tomater | |
75 g valnødder | |
1/2 lille rødløg | |
2 stilke mynte | |
4 stilke basilikum, gerne rød | |
50 g granatæblekerner | |
Dressing | |
2 spsk. granatæblesirup | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. sumak | |
salt og friskkværnet peber | |
et nip sukker |
En salat af solmodne tomater smagt til med masser af syrlig og sød granatæblesirup. Oftest serverer man salaten til grillet kød og kebab for at give kødet et syrlig-sødt modspil. Salaten smager også fantastisk i sig selv, hvor den har masser af sødme og knas fra valnødder og granatæblekerner.
1 Færdig | FørstSkær tomaterne i skiver eller mindre stykker, hak valnødderne groft, og skær rødløget i tynde skiver. |
2 Færdig | DerefterPluk krydderurterne. Gem de små fine blade, og hak de store blade fint. |
3 Færdig | OgRør dressingen sammen, og vend de finthakkede krydderurter i. |
4 Færdig | OgAnret tomaterne på et fad, og drys med valnødder, granatæblekerner og rødløg. Dryp dressingen hen over salaten, drys med lidt ekstra sumak, og pynt salaten med de fine, små blade af basilikum og mynte. |
5 Færdig | Til sidstServér salaten med det samme. |