Tom Kha Gai

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g champignon
Lidt olie til stegning (f.eks vindruekerne- eller kokosolie)
bananskalotteløg
5 cm galangarod
1 stilk citrongræs
4 limeblade
1 spsk. rød karrypasta
1,2 l hønsebouillon
1 dåse (400 ml) kokosmælk
2 spsk. fiskesauce
20-25 g palmesukker (eller rørsukker)
Saft af 2 limes
2 kyllingebryster
100 g tynde risnudler
Servering
1 tomat
3 snittede forårsløg
1 håndfuld koriander
1 rød chili
1 lime

Tom Kha Gai

Fra 'Asian Style' af Louisa Lorang

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Rens champignonerne, og halver dem. Steg dem ganske kort i olie i en stor wok eller dyb pande, og tag dem op.

2
Færdig

DEREFTER

Skær skalotteløg og galanga i skiver. Knus citrongræsset, og skær det i grove stykker. Sauter det hele i olie i den varme wok sammen med limeblade og rød karrypasta.

3
Færdig

OG

Kom bouillon på, og lad det hele simre i 3-5 minutter.

4
Færdig

OG

Kom kokosmælk på, og smag til med fiskesauce, palmesukker og limesaft.

5
Færdig

OG

5. Skær kyllingebrysterne i strimler, kom dem i suppen, og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tilsæt nudler og champignon og kog op kort.

6
Færdig

OG

Fisk galanga, limeblade og citrongræs op med en pincet (eller gør det bare, når du spiser).

7
Færdig

OG

Anret suppen i store skåle med tomat, forårsløg, koriander, chili og lime. Nyd straks.
Tip: Suppen kan bruges som forret til 4 personer - eventuelt uden nudler.

8
Færdig
previous
Pandebagt chokoladekage med blomster
next
Summerrolls med spicy kylling

Add Your Comment