1 tlayuda | |
10 g svinefedt, alternativt rapsolie | |
20 g mosede bønner (kogte sorte eller røde bønner) | |
40 g frisk, mexicansk ost, qaxaca-ost eller mozzarellaost | |
20 g kål, julienneskåret | |
10 g hvidløg, julienneskåret | |
20 g avocado | |
20 g tomat i skiver | |
150 g grillet ribeyesteak | |
Tlayuda | |
2 kopper majsmel | |
¼ tsk salt | |
¼ kop varmt vand |
1 Færdig | FørstDu starter med at lave selve tlayudaen. I en stor skål blander du mel, varmt vand og salt. Bland med hænderne, indtil dejen er glat. Del dejen i fire bolde, der har ”håndfladestørrelse”. |
2 Færdig | DerefterPlacér hver bold mellem to stykker madfilm. Med en kagerulle ruller du nu din tlayuda til en størrelse, der svarer til størrelsen på en middagstallerken. |
3 Færdig | OgForvarm ovnen til 250 grader. Bag tlayudaen på en bageplade, indtil den er sprød. Det tager omkring 10 minutter. |
4 Færdig | OgSpred nu svinefedt på tlayudaen, og anret herefter bønnemos, ost og resten af ingredienserne på tlayudaen på nær avocadoen. |
5 Færdig | OgSteg tlayudaen på grillen eller på en stegepande under konstant bevægelse, indtil osten begynder at smelte. |
6 Færdig | Til sidstNår den er blevet lidt ristet, fjerner du den fra varmen. Tilføj avocado, og server. |