400 g tempeh | |
1/2 dåse kokosmælk | |
2 spsk. tamari | |
1 hvidløg | |
1 tsk. chilipulver | |
2 spsk. soja | |
2 spsk. ristet sesamolie | |
1 lime | |
SALAT | |
2 agurker | |
6 forårsløg | |
1/2 bundt koriander | |
1/2 bundt basilikum | |
4 håndfulde ærtespirer | |
2 limes | |
1 spsk. akaciehonning | |
3 spsk. ristet sesamolie | |
1 spsk. sesamfrø | |
salt og friskkværnet peber |
1 Færdig | FØRSTSkær din tempeh ud i tren, og læg dem op på et fad. |
2 Færdig | DEREFTERKom kokosmælk, tamari, soja, pillet hvidløg, chilipulver, limesaft og sesamolie op i en blender, og blend til en tæt masse. |
3 Færdig | OGHæld marinaden ud over tempehen, og vend den godt rundt i marinaden. Lad nu tempehen marinere i 1-2 timer i marinaden. |
4 Færdig | OGNår tempehen har marieneret færdig, kommer du den op på et stykke bagepapir på en bageplade og sætter den i en forvarmet ovn på 200 grader. |
5 Færdig | OGBag tempehen i 10-15 minutter, til den er gylden og let sprød. Pas på, den ikke bliver for mørk, da resultatet kan være, at den bliver lidt bitter. |
6 Færdig | OGMens din tempeh er i ovnen, tilbereder du din salat. Skræl agurkerne, og flæk dem på langs, inden du skraber kernerne ud med en ske. |
7 Færdig | OGSkær nu agurkerne i mundrette stykker, og kom dem op i en skål. |
8 Færdig | OGSkær den yderste top og rod af forårsløgene, skyl dem i koldt vand, og snit dem herefter helt fint. Kom dem op i samme skål som agurkerne. |
9 Færdig | OGSkyl nu spirerne og krydderurterne. Lad dem dryppe grundigt af, og pluk dem ud i lidt mindre stykker. Kom dem op i skålen til agurkerne og forårsløgene. |
10 Færdig | TIL SIDSTRør limesaft og lidt limeskal sammen med honning, sesamolie og sesamfrø, til det bliver til en dressing. Vend agurker, forårsløg og urter med dressingen, og anret salaten i en stor skål eller 4 mindre skåle. Tag tempeh ud af ovnen, og server den lun med salaten. |