• Home
  • Grønt
  • Thaisalat med tempeh, agurk, forårsløg, spirer og urter
Thaisalat med tempeh, agurk, forårsløg, spirer og urter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

400 g tempeh
1/2 dåse kokosmælk
2 spsk. tamari
1 hvidløg
1 tsk. chilipulver
2 spsk. soja
2 spsk. ristet sesamolie
1 lime
SALAT
2 agurker
6 forårsløg
1/2 bundt koriander
1/2 bundt basilikum
4 håndfulde ærtespirer
2 limes
1 spsk. akaciehonning
3 spsk. ristet sesamolie
1 spsk. sesamfrø
salt og friskkværnet peber

Thaisalat med tempeh, agurk, forårsløg, spirer og urter

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skær din tempeh ud i tren, og læg dem op på et fad.

2
Færdig

DEREFTER

Kom kokosmælk, tamari, soja, pillet hvidløg, chilipulver, limesaft og sesamolie op i en blender, og blend til en tæt masse.

3
Færdig

OG

Hæld marinaden ud over tempehen, og vend den godt rundt i marinaden. Lad nu tempehen marinere i 1-2 timer i marinaden.

4
Færdig

OG

Når tempehen har marieneret færdig, kommer du den op på et stykke bagepapir på en bageplade og sætter den i en forvarmet ovn på 200 grader.

5
Færdig

OG

Bag tempehen i 10-15 minutter, til den er gylden og let sprød. Pas på, den ikke bliver for mørk, da resultatet kan være, at den bliver lidt bitter.

6
Færdig

OG

Mens din tempeh er i ovnen, tilbereder du din salat. Skræl agurkerne, og flæk dem på langs, inden du skraber kernerne ud med en ske.

7
Færdig

OG

Skær nu agurkerne i mundrette stykker, og kom dem op i en skål.

8
Færdig

OG

Skær den yderste top og rod af forårsløgene, skyl dem i koldt vand, og snit dem herefter helt fint. Kom dem op i samme skål som agurkerne.

9
Færdig

OG

Skyl nu spirerne og krydderurterne. Lad dem dryppe grundigt af, og pluk dem ud i lidt mindre stykker. Kom dem op i skålen til agurkerne og forårsløgene.

10
Færdig

TIL SIDST

Rør limesaft og lidt limeskal sammen med honning, sesamolie og sesamfrø, til det bliver til en dressing. Vend agurker, forårsløg og urter med dressingen, og anret salaten i en stor skål eller 4 mindre skåle. Tag tempeh ud af ovnen, og server den lun med salaten.

previous
Ramen med grillet tempeh, broccoli, chili og smilende æg
next
Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Add Your Comment