Tagliolini med vongole

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g hjemmelavet tagliolini
1 kg venus- eller hjertemuslinger
2 fed hvidløg, finthakkede
½ rød chili, finthakket
1 dl hvidvin
½ dl flåede tomater fra dåse eller tomatpassata
3 kviste bredbladet persille, fintsnittede
3 kviste basilikum, fintsnittede
3 kviste citronmelisse, fintsnittede
50 g smør
3 spsk. citronsaft
Evt. 1 dl god fiskebouillon
Havsalt og friskkværnet peber

Tagliolini med vongole

Opskrift af: Osteria 16 / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Skyl og rens muslingerne. Kassér eventuelle åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet, og muslinger, som er gået i stykker.

2
Færdig

DEREFTER

Sauter hvidløg og chili i ekstra jomfruolivenolie på en stor pande i ½-1 min., men uden at det tager farve. Hæld de rensede muslinger på den varme pande sammen med hvidvin og læg et låg over, så muslingerne bliver dampet. Det tager 2-3 min. Er der nogle, som ikke har åbnet sig, kasseres de. Kom flåede tomater eller passata, persille, basilikum og citronmelisse på panden. Sluk for panden, indtil pastaen er kogt.

3
Færdig

TIL SIDST

Kog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Tænd igen for varmen, kom pastaen på panden og kog den sammen med muslingerne et minut eller to. Tilsæt smør og citronsaft og evt. lidt fiskebouillon, hvis pastaen er for tør. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

previous
Kyllingelår med champignon, julesalat og linser
next
Spicy svampelasagne

Add Your Comment