500 g hjemmelavet tagliolini | |
1 kg venus- eller hjertemuslinger | |
2 fed hvidløg, finthakkede | |
½ rød chili, finthakket | |
1 dl hvidvin | |
½ dl flåede tomater fra dåse eller tomatpassata | |
3 kviste bredbladet persille, fintsnittede | |
3 kviste basilikum, fintsnittede | |
3 kviste citronmelisse, fintsnittede | |
50 g smør | |
3 spsk. citronsaft | |
Evt. 1 dl god fiskebouillon | |
Havsalt og friskkværnet peber |
1 Færdig | FØRSTSkyl og rens muslingerne. Kassér eventuelle åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet, og muslinger, som er gået i stykker. |
2 Færdig | DEREFTERSauter hvidløg og chili i ekstra jomfruolivenolie på en stor pande i ½-1 min., men uden at det tager farve. Hæld de rensede muslinger på den varme pande sammen med hvidvin og læg et låg over, så muslingerne bliver dampet. Det tager 2-3 min. Er der nogle, som ikke har åbnet sig, kasseres de. Kom flåede tomater eller passata, persille, basilikum og citronmelisse på panden. Sluk for panden, indtil pastaen er kogt. |
3 Færdig | TIL SIDSTKog pastaen i saltet vand, til den er al dente. Tænd igen for varmen, kom pastaen på panden og kog den sammen med muslingerne et minut eller to. Tilsæt smør og citronsaft og evt. lidt fiskebouillon, hvis pastaen er for tør. Smag til med havsalt og friskkværnet peber. |